21 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ο Δήμαρχος Ξάνθης στις εγκαταστάσεις της Sunlight Group

Τις εγκαταστάσεις της Sunlight Group στο Νέο Όλβιο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

Τον Δήμαρχο, τον οποίο συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Δόμησης και Αδειοδοτήσεων Γιάννης Ζερενίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπούτος και η ΓΓ του Δήμου Σοφία Ψωμά, υποδέχτηκε ο Εκτελεστικός Διευθυντής Παραγωγής Κώστας Πασπάλας και στελέχη της Εταιρείας.

Η κορυφαία εταιρεία διαθέτει στην Ξάνθη το μεγαλύτερο καθετοποιημένο εργοστάσιο στην παραγωγή μπαταριών μόλυβδου-οξέος στον κόσμο και ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη.

Ο Δήμαρχος ξεναγήθηκε στο βιομηχανικό συγκρότημα και στις εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών μολύβδου και λιθίου και ενημερώθηκε διεξοδικά από το στελεχιακό δυναμικό της, σχετικά με τις επενδύσεις της Εταιρείας, στην περιοχή μας. Επενδύσεις που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση τεσσάρων, επιπλέον, πλήρως αυτοματοποιημένων γραμμών για τη συναρμολόγηση μπαταριών λιθίου στη Μονάδα της Ξάνθης, ενώ υλοποιείται, επίσης, η κατασκευή της πρώτης, στη ΝΑ Ευρώπη, πιλοτικής γραμμής παραγωγής πρωτότυπων στοιχείων λιθίου, με στόχο τη μελλοντική βιομηχανική παραγωγή τους.

Η επένδυση αυτή, που ξεπερνά τα €130 εκατ. και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ ως Σημαντικό Έργο Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος, θα οδηγήσει σε καινούριες θέσεις εργασίας.

Στο βιομηχανικό συγκρότημα της Sunlight Group στην Ξάνθη εργάζονται περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι -στην πλειοψηφία τους από την τοπική κοινωνία- μέσα σε ένα ασφαλές και τεχνολογικά εξελιγμένο περιβάλλον. Η μονάδα λειτουργεί με βάση τους κανόνες ενός  ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, ενώ η εταιρεία προσφέρει, αφενός, συνεχείς εκπαιδεύσεις και αφετέρου, πρόγραμμα δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης -τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τα εξαρτώμενα μέλη τους. Γεγονός που αποδεικνύει ότι η υγεία, η ασφάλεια και η ευημερία των ανθρώπων της αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τη Sunlight Group.

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ξάνθης τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία, η δραστηριοποίηση και εξέλιξη της κορυφαίας εταιρείας Sunlight στην περιοχή μας. Η παρουσία της και η προσφορά της είναι πολυεπίπεδη: στην εργασία, καθώς απασχολεί εργαζόμενους από την τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικονομική τόνωση, αλλά και στην κοινωνία, χάρη της ενεργής υποστήριξής της με δράσεις για την εκπαίδευση, την υγεία, την ασφάλεια, το περιβάλλον, που ενισχύουν τις τοπικές υπηρεσίες υγείας και έκτακτης ανάγκης και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Related posts

Η σιωπή …δεν είναι χρυσός

editor

Τυχερό: Έρχεται ένας ξεχωριστός διαγωνισμός ζωγραφικής για τους μικρούς μας φίλους!

editor

Επίσημα Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ο Γιάννης Ζαμπούκης- Απορρίφθηκε η ένσταση Λαμπάκη

admin
21/07/2024 3:56