29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έγκριση για ανακαίνιση Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της ΠΕ Καβάλας

Υπερψηφίστηκε ομόφωνα την Πέμπτη (02-02-2023) από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η διακήρυξη και προκήρυξη διαγωνισμού για το μεγάλης σημασίας έργο της ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης».

Η ψήφιση ήρθε ως αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών και της αγαστής συνεργασίας του επιτελείου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κου Αλέξη Πολίτη, ο οποίος και είχε θέσει την ανακαίνιση και επαναλειτουργία του Αμφιθεάτρου, ως πρώτη προτεραιότητα με την ανάληψη των αρμοδιοτήτων του.

Το έργο προυπολογισμού 1.725.000 ευρώ με Φ.Π.Α., που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Περιφέρειας, εντός των ορίων του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης της Καβάλας, περιλαμβάνει την συνολική ανακαίνιση του κτηρίου του Αμφιθεάτρου και την λειτουργία ενός σύγχρονου νέου χώρου χωρητικότητας 360 θέσεων, ο οποίος θα είναι αναβαθμισμένος ενεργειακά, θα διαθέτει νέα ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση και πρόσβαση σε ΑΜΕΑ.

Το έργο το οποίο προβλέπεται να παραδοθεί σε περίπου 1,5 χρόνο από την επιλογή του οριστικού αναδόχου, αποτελεί μια σπουδαία παρέμβαση, που θα προσδώσει μεγάλη προστιθέμενη αξία στην πόλη, στον τομέα του πολιτισμού και της έκφρασης και ένα κτήριο το οποίο οι πολίτες της Καβάλας είχαν στερηθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την εξασφάλιση πόρων, την μελέτη και την υλοποίηση περισσότερων και μεγαλύτερων παρεμβάσεων σε όλη την ζώνη ευθύνης της Π.Ε. Καβάλας.

Related posts

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων ενόψει εκλογών

admin

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

editor

Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: Διανομή δεμάτων από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και τον ΜΑΣΟΥΤΗ

editor
29/03/2024 9:52