28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα οι Ημέρες Γνωριμίας του Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά

Την ευκαιρία να ανακαλύψουν πόσο συναρπαστικός είναι ο κόσμος της γνώσης θα έχουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις 4 και 5 Φεβρουαρίου, στην Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα αντίστοιχα.

Το Κέντρο για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια δίνει για μία ακόμη χρονιά τη δυνατότητα σε μαθητές από την Ε΄ Δημοτικού έως και την Γ΄ Γυμνασίου να συμμετέχουν σ’ ένα ιδιότυπο ταξίδι εξερεύνησης του κόσμου της γνώσης με όχημα πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και νέες εμπειρίες μάθησης.

Στις Ημέρες Γνωριμίας, την 4η και 5η Φεβρουαρίου, παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού θα παρακολουθήσουν το μάθημα «Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης», ενώ οι μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου το μάθημα «Η Θεωρία των Παιγνίων».

Οι Ημέρες Γνωριμίας διοργανώνονται ενόψει των εξετάσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, στις 18 και 19 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, με στόχο την επιλογή μαθητών που θα παρακολουθήσουν το θερινό πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη. Με την εγγραφή του στις εξετάσεις, οι οποίες είναι στα ελληνικά και δεν χρήζουν προετοιμασίας, το κάθε παιδί έχει παράλληλα την ευκαιρία να διεκδικήσει μία από τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει το CTY Greece (Center for Talented Youth ) με την υποστήριξη των δωρητών του. Η συμμετοχή στα προγράμματα του CTY Greece (διαδικτυακά, Σαββατοκύριακου και θερινά) προϋποθέτει την αξιολόγηση των μαθητών μέσω εξετάσεων που έχουν σχεδιαστεί από το Center for Talented Youth του πανεπιστημίου του John Hopkins.

Για τη συμμετοχή απαιτείται εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας https://www.cty-greece.gr/el/exams όπου δίδονται πληροφορίες για τα μαθήματα, τις ημερομηνίες εγγραφών και δείγματα των τεστ. Για τη συμμετοχή στις Ανοιχτές Ημέρες, την 4η Φεβρουαρίου 10-12 στο Ramada Plaza στην Αλεξανδρούπολη και την 5η Φεβρουαρίου 10-12 στο 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση στο bit.ly/CTY_Thrace_2023. Σύμφωνα με τους διοργανωτές η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν σε όλους τους μαθητές και από άλλες περιοχές ανεξαρτήτως αν έχουν λάβει μέρος στις εξετάσεις του CTY Greece και αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσει ένα παιδί τον τρόπο μάθησης στο ξεχωριστό αυτό πρόγραμμα.

Σημειώνεται πως σχεδόν 7.000 μαθητές από Γ’ Δημοτικού έως Β’ Λυκείου έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα τα προγράμματα του CTY Greece. Περισσότερα από 1500 παιδιά έχουν λάβει υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα για τα θερινά προγράμματα (ποσοστό μεγαλύτερο του 56%), το 50% των μαθητών προέρχεται από δημόσια σχολεία και το 50% των μαθητών προέρχεται από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Related posts

Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοιχτής Θαλάσσης “ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΟΥΛΗ 2023” υπό την αιγίδα της ΑΧΕΠΑ Ελλάδος

editor

Σοβαρό τροχαίο τα μεσάνυχτα στην Αλεξανδρούπολη – Στην εντατική ο μοτοσικλετιστής

editor

Συνελήφθη ημεδαπός για κλοπή μπαταρίας από το φορτηγό σε οικισμό της Καβάλας

editor
28/03/2024 15:18