19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Εκδήλωση προβολής της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης στο Βελιγράδι

Η περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βελιγραδίου εκδήλωση με τίτλο «Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα» για την προβολή του τουρισμού όπως και απευθείας επαφές τουριστικών παραγόντων από την Ελλάδα και την Σερβία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Αθανάσιος Τσώνης επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Περιφέρειας και η προσέλκυση τουριστών όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά καθ όλη την διάρκεια του έτους. «Έχουμε τη Σαμοθράκη, ένα ιδιαίτερο νησί που δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά, ένα νησί με απίστευτο φυσικό περιβάλλον, ένα νησί με ιδιαίτερη ομορφιά, με καταρράκτες, με φυσικές λίμνες στο βουνό όπου υπάρχουν οι λεγόμενες βάθρες και όπου κάποιος μπορεί να κολυμπήσει. Έχουμε το Σουφλί στον κεντρικό Έβρο που πέρσι πήρε το πρώτο βραβείο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και συγκαταλέγεται πλέον στα λεγόμενα τουριστικά χωριά του κόσμου. Έχουμε την Κομοτηνή όπου γίνεται μία σημαντική προσπάθεια με το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, μία συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή να προσελκύει μεγάλες παραγωγές με στόχο την προσέλκυση κόσμου τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Έχουμε την Ξάνθη για City Break τουρισμό, μία πόλη με ιδιαίτερη κουλτούρα, με απίστευτη γαστρονομία. Η Καβάλα και η Θάσος είναι πλέον δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί. Έχουμε τη Δράμα με τα κρασιά της, το μονοπάτι του Διονύσου…» ανέφερε ο κ. Τσώνης. Ανέφερε ότι για τους Σέρβους ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο θρησκευτικός τουρισμός. Δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το 2023, ανέφερε ότι η χρονιά ξεκίνησε καλά τουριστικά αφού παρατηρήθηκε αύξηση στις επισκέψεις από Βουλγαρία και Τουρκία ενώ υπάρχει και έντονη κινητικότητα από το Ισραήλ. Ο κ. Τσωνης τόνισε ότι η Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης στρέφεται τουριστικά και στην βόρεια Ευρώπη και κυρίως τις σκανδιναβικές χώρες. Παράλληλα επισήμανε γίνονται σοβαρές προσπάθειες για να αυξηθεί η ποιότητα των υπηρεσιών.

Η Περιφέρεια Ανατ. Μακαρονίας και Θράκης, την Τετάρτη το βράδυ, διοργάνωσε τουριστική προβολή για τους Σέρβους δημοσιογράφους και στη συνέχεια παρέθεσε δείπνο όπου παρακάθισε και η πρεσβευτής της Ελλάδας στη Σερβία, κ.Μαρία Λεβαντή.

Related posts

Σειρά εκδηλώσεων για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων την Κυριακή 21 Νοεμβρίου

editor

Πρόγραμμα για την Αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής της τρίτη ηλικίας υλοποιείται από το Δήμο Μαρώνειας – Σαπών σε συνεργασία με το ΔΠΘ

editor

Β. Μαυρίδης: Διπλασιασμός συλληφθέντων στα σύνορα για το 7μηνο του 2022 σε σχέση με το 2021

editor
19/04/2024 8:50