4 Οκτωβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Μ. Βαρβιτσιώτης: Να κάνουμε περισσότερα για να καταστήσουμε την Ευρώπη πιο ισχυρή

Το μεταναστευτικό, η Διεύρυνση της ΕΕ και η ενεργειακή και πληθωριστική κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Άμυνας της Ιρλανδίας Πίτερ Μπερκ (Peter Burke).

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τον Μ. Βαρβιτσιώτη να ενημερώνει τον Ιρλανδό υφυπουργό για την τουρκική προκλητικότητα, ενώ οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για το Brexit, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ενημέρωσε τον Ιρλανδό υφυπουργό για την εργαλειοποίηση των μεταναστών από την Τουρκία, αλλά και για την ακραία τουρκική ρητορική κατά της Ελλάδας που φτάνει μέχρι και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Περαιτέρω, ο αναπληρωτής υπουργός είπε στον Πίτερ Μπερκ ότι «πρέπει να κάνουμε περισσότερα ώστε να καταστήσουμε το κοινό μας εγχείρημα, την ΕΕ, πιο ισχυρή και να διαμορφώσουμε περισσότερες κοινές προσεγγίσεις σε κοινά προβλήματα». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε την ανάγκη να μη χαθεί άλλη μια ευκαιρία και να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης μέσω της προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων.

Related posts

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα πρέπει να έχει καταστήσει φανερό ότι θα προασπίσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα

editor

Στέλιος Βραχιόλογλου: «Συνεχίζω να σχεδιάζω και να δουλεύω για να ονειρεύομαι την Αλεξανδρούπολη ακόμα πιο ψηλά»

admin

Καταγγελία βουλευτή στην Τουρκία: Ο Ερντογάν πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη

editor
04/10/2023 15:44