24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Αποκάλυψη: “Προστατευόμενος μάρτυρας” του ΣΥΡΙΖΑ στη σκευωρία Novartis συνελήφθη για απάτες! – Υποσχόταν διαγραφές χρεών από τράπεζες!

Ραγδαίες εξελίξεις με τους προστατευόμενους μάρτυρες που εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis.

Όπως αποκαλύπτει το after office, ένας από τους δύο “κουκουλοφόρους” μάρτυρες, συνελήφθη για απάτες κατά επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι σύσταση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης, ταυτόχρονα με τη διάπραξη απατών με τραπεζικά προϊόντα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τούς υποσχόταν, με το αζημίωτο, διαγραφές δανείων και χρεών από τις τράπεζες!

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι συνεργοί του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μαζί του συνελήφθησαν ακόμα δύο άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες είχαν φτιάξει επιχείρηση, που προσέγγιζε επιχειρηματίες και τους εξαπατούσε, υποσχόμενη φθηνά δάνεια και ρυθμίσεις. Η οικονομική ζημιά που υπέστησαν υπολογίζεται σε 600.000 ευρώ.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης», πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας της Νοvartis, όπως είναι γνωστό, είχε γίνει η “σημαία” του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Novartis και του υποτιθέμενου σκανδάλου που μπήκε στο αρχείο, αφού ο απώτερος σκοπός ήταν η σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τον είχε, απ’ ότι φαίνεται, χαρακτηρίσει “προστατευόμενο” γιατί, μάλλον, κρυβόταν από… τις βρώμικες δουλειές του!

Μετά το πέρας της επιχείρησης θα ακολουθήσει ενημέρωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δεστεμπασίδης, επικαλούμενος τις γνωριμίες του στον επιχειρηματικό κόσμο, έταζε σε επιχειρηματίες ότι θα τους εξασφάλιζε δάνεια με ευνοϊκούς όρους από το… Κατάρ.

Πηγή: afteroffice.gr

Related posts

Πρόσκληση στην προεκλογική ομιλία της Άννας Ροκοφύλλου

editor

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

editor

Θ. Πλεύρης: Αναστέλλεται από 1ης Ιανουαρίου το μέτρο για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

editor
24/04/2024 12:11