18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Άδ. Γεωργιάδης: Δύο οι πιθανές κυβερνητικές προτάσεις – Ευελπιστώ οι ψηφοφόροι να επιλέξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη

“Έχουμε δυο πιθανές κυβερνητικές προτάσεις. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν τελικώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη” ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για τις προσεχείς εκλογές και το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας.

Άδωνις Γεωργιάδης: Με τρία κόμματα δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κυβέρνηση-Χρειάζονται τέσσερα

Ειδικότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ” με κύριο θέμα τις εκλογές.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο οι νέοι ψηφοφόροι ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία δήλωσε:

“Τα ποσοστά της ΝΔ αναλογικά στη νεολαία είναι χαμηλότερα από τον εθνικό μέσο όρο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ΝΔ είναι ένα συντηρητικό κόμμα εξουσίας και οι άνθρωποι όταν είναι νέοι έχουν πιο επαναστατικές ιδέες και ροπή”.

Για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας τόνισε: “Έχουμε δυο πιθανές κυβερνητικές προτάσεις. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν τελικώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με τρία κόμματα δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κυβέρνηση. Χρειάζονται τέσσερα κόμματα ή περίπου το 46% των ψήφων και αυτό είναι δύσκολο. Πρέπει η ΝΔ να έχει μεγάλη διαφορά στον πρώτο γύρο για να μην γίνει κυβέρνηση μειοψηφίας”.

Για τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: “Δεν θέλω να πω ότι έχουμε αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό. Ο πληθωριστικός κύκλος που άνοιξε με το τέλος της πανδημίας και τον πόλεμο ήταν αδύνατον να μην επηρεάσει την Ελλάδα”.

“Προσπαθήσαμε να τον αντιμετωπίσουμε με το “καλάθι του νοικοκυριού” και τους ελέγχους στην αγορά. Έχουμε κάνει κάποια πράγματα αλλά δεν είναι αρκετά, πρέπει να κάνουμε περισσότερα” ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Η αντιπολίτευση το μόνο που λέει είναι ότι θα μειώσει τον ΦΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση τον αύξησε. Δεν λέει πώς θα καλύψει τα 2 δις ευρώ που θα λείψουν λόγω της μείωσης του ΦΠΑ. Δεν λέει ποιους θα φορολογήσει για να καλύψει τη διαφορά” συνέχισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

“Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει διπλασιάσει ή και τριπλασιάσει τις επενδύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει που θα βρει τα λεφτά για να δώσει 13η σύνταξη. Χρειάζονται 4-5 δις, που θα τα βρει;” σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Οι αγορές μας δανείζουν για να πληρώνουμε τα παλιά χρέη μας. Μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε νέα κρίση χρέους και αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες. Οι αγορές δεν πρόκειται να συγχωρέσουν κάτι τέτοιο. Όταν ήταν κυβέρνηση ακολουθούσε πολύ συνεπή πολιτική έναντι των αγορών. Τις αψήφησε το πρώτο εξάμηνο και μετά έκανε ό,τι έλεγαν οι αγορές” σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. “Δεν μπορείς να ακουμπήσεις το πλεόνασμα γιατί την επόμενη μέρα θα αυξηθούν επιτόκια” ανέφερε.

Για τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου σε εκδήλωση με τον τίτλο “Μένουμε Ευρώπη”, ανέφερε:

“Δεν θα κάνω υποδείξεις στον κ. Βενιζέλο, τον οποίο σέβομαι και τιμώ. Με στενοχωρεί που δέχθηκε να συμμετάσχει σε αυτή την εκδήλωση. Δεν θα έπρεπε να γίνει χρήσιμος σε αυτούς τους ανθρώπους” σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Related posts

Στην Αθήνα κατεβαίνει ο δήμαρχος της Ορεστιάδας για το ΚΥΤ Φυλακίου

editor

Στην Αλεξανδρούπολη ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας

editor

Εμπειρογνώμονες από Ελλάδα & Τουρκία συναντήθηκαν για την επαναχάραξη των ελληνοτουρκικών χερσαίων συνόρων στον Έβρο

editor
18/04/2024 19:18