28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Μητσοτάκη, αν κάνεις το λάθος, θα έρθουν οι τρελοί Τούρκοι

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ένα παραληρηματικό κρεσέντο προκλήσεων και απειλών κατά της Ελλάδας, έφτασε στο σημείο να βάλει στο κάδρο και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε πως η χώρα του έχει φτιάξει πύραυλο Tayfun και αναρωτήθηκε τι θα γίνει αν χτυπήσει την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν, μιλώντας στα εγκαίνια εκπαιδευτικού ιδρύματος, έκανε ειδική αναφορά στον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας: «Κοίτα, Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου ότι οι τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις λάθος».

Παράλληλα, μίλησε ξανά για τον πύραυλο Tayfun, εξαπολύοντας νέες απειλές κατά της Ελλάδας. «Στην Ελλάδα λένε ”η Τουρκία έφτιαξε έναν πύραυλο που τον αποκαλεί Tayfun. Τι θα γίνει αν χτυπήσει με αυτόν την Αθήνα;”. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, εσείς πρέπει να είστε έξυπνοι».

Από το παραλήρημα του Τούρκου προέδρου δεν έλειψε και η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, λέγοντας «όσο εσύ τα εξοπλίζεις εμείς θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια;».

Νωρίτερα, ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει η τουρκική «Hurriyet», ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σχετικά με τα εξοπλιστικά της Ελλάδας και τις αναφορές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά από το Νταβός, ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να εξοπλιστούν αυτά τα νησιά. Αυτό που κάνουν σήμερα είναι να εξοπλίζουν αυτά τα νησιά».

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι «ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει τέτοια πράγματα, αλλά αυτά τα λόγια του Μητσοτάκη δεν αρκούν για να καθορίσουν την τύχη της περιοχής. Πρώτα απ’ όλα, βλέπουμε ότι η Συνθήκη της Λωζάννης στην προσέγγιση των νησιών δεν εφαρμόζονται από τις ελληνικές αρχές αυτή τη στιγμή».

«Φυσικά, λέμε τα απαραίτητα πράγματα γι’ αυτούς σε διεθνείς συναντήσεις, όταν έρθει η ώρα, όπου χρειάζεται. Τώρα θα πρέπει (οι Έλληνες) να φροντίσουν τον εαυτό τους», τόνισε.

Related posts

Απειλεί ο Ομέρ Τσελίκ: Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ…

editor

Άδ. Γεωργιάδης για Καλάθι του Νοικοκυριού: Σταθερές τιμές σε 719 προϊόντα

editor

Θεοδωρικάκος για Τσίπρα: Ως εδώ! Να μου κάνει πρόταση μομφής ή να σταματήσει τις συκοφαντίες!

editor
28/03/2024 18:19