20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Ερντογάν: Συμμορφωθείτε και δεν θα πλήξουμε την Αθήνα με Tayfun

Σε νέες πολεμικού τύπου δηλώσεις προέβη ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προσπαθώντας να φανεί… ειρηνοποιός.

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε ακόμη μια αλαζονική και προκλητική ομιλία του, αναφέρθηκε στη χώρα μας, αυτή τη φορά όμως καθησυχάζοντάς μας ότι οι πύραυλοί του δεν θα… χτυπήσουν την Αθήνα, αν… συμπεριφερόμαστε καλά και συμμορφωθούμε.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε τις προόδους της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, σχετικά με τα στρατιωτικά drones.

«Δεν είχαμε δικούς μας πυραύλους. Τώρα τους κατασκευάζουμε. Κι αυτό έβαλε “φωτιά” στους Έλληνες. Το βεληνεκές τους είναι στα 561 χιλιόμετρα, οπότε τους είπα ότι αυτό δεν είναι αρκετό και να το αυξήσουν στα 1.000 χιλιόμετρα. Τότε οι Έλληνες πήραν… “φωτιά”, είπαν «θα χτυπήσουν την Αθήνα». Συμμορφωθείτε, δεν έχουμε κάτι με την Αθήνα. Δεν πειράζουμε αυτούς που δεν μας πειράζουν», τόνισε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στον πύραυλοι Tayfun.

Και συνέχισε: Έχουμε τα αδέλφια μας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, τους οποίους πήγαμε και τους σώσαμε. Πήγαμε στη Λιβύη, έχουμε κι εκεί αδερφούς. Όπου υπάρχουν καταπιεσμένοι, υπάρχει η Τουρκία».

Παράλληλα ο Ερντογάν μετά τις αυξήσεις μισθών, δίνει και φθηνά στεγαστικά δάνεια ενόψει εκλογών

Οι εξαγγελίες αυτές έρχονται μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις Ερντογάν για αυξήσεις 25% σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου τομέα, ενώ ο ετήσιος πληθωρισμός στην Τουρκία μειώθηκε στο… 64%. Και όλα αυτά στην τελική ευθεία για εκλογές στην Τουρκία.

Ενόψει των εκλογών που προμηνύονται δύσκολες για τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στα μέσα του 2023, η κυβέρνηση προωθεί μια πολιτική δημοσιονομικών και χρηματικών κινήτρων που περιλαμβάνει αυξήσεις μισθών, συνταξιοδοτικές παροχές, κοινωνικές παροχές, ενεργειακή και αγροτική υποστήριξη.

Related posts

Συνάντηση Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. με Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους

editor

Γ. Οικονόμου: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, οποιαδήποτε στιγμή από τον Απρίλιο και μετά

editor

Αν. Δημοσχάκης: Η νέα κοινοβουλευτική περίοδος “σηκώνει αυλαία” σήμερα, με την εκλογή των προεδρείων των διαρκών επιτροπών της Βουλής

editor
20/04/2024 2:18