22 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Δήμος Αλεξανδρούπολης – Διαχειριστικός έλεγχος (Μέρος 3): Έκαναν προμήθειες ανταλλακτικών για παροπλισμένα οχήματα που βρίσκονται σε αχρησία επί χρόνια

Δεν πιστεύουν αυτά που διαβάζουν οι συντάκτες του GATZOLI,  στην έκθεση οικονομικού ελέγχου  των ορκωτών ελεγκτών που αποκρύπτει προκλητικά  ένα ολόκληρο χρόνο  η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης. 

Διαβάστε δειγματοληπτικά κάποιες περιπτώσεις:

  1. Από το δείγμα του ελέγχου, εντοπίστηκε προμήθεια ανταλλακτικών συνολικής αξίας € 21.473,82, για 6 οχήματα που βρίσκονται παροπλισμένα επί χρόνια σε αχρησία. 
  2. Το 2020 για το ακινητοποιημένο όχημα ΚΗΥ 5315,  κόπηκαν δύο τιμολόγια προμήθειας ανταλλακτικών με διαφορά 2 ημερών  (01 &  03.04.2020) αξίας 5880 €.
  3. Το απίστευτο είναι ότι τα  ανταλλακτικά που αναφέρονται στο πρώτο τιμολόγιο περιλαμβάνονται ξανά και στο δεύτερο τιμολόγιο. 
  4. Στο μηχάνημα έργου με πινακίδα, δαπάνησαν για ανταλλακτικά 21.321,71 € σε 2 χρόνια.  
  5. Στο ΜΕ 103763 12.088,18 € 
  6. Στο ΜΕ 119694 11.899,49 € 

Να σημειωθεί ότι το όχημα ΜΕ 49662 βρισκόταν από το 2018 και για 3 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, παρκαρισμένο στην μάντρα της εταιρείας που επισκευάζει τα οχήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Τον λόγο δεν τον γνωρίζουμε ακόμη. Γι’ αυτό το όχημα διαπιστώθηκαν και άλλες εντυπωσιακές αμαρτίες που θα δούμε σε επόμενο άρθρο.

Η παρακάτω παρατήρηση των ορκωτών ελεγκτών, δείχνει το μεγάλο πρόβλημα κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος με ενδεχόμενο δόλο:  «Δεν κατέστη εφικτή η διενέργεια φυσικής απογραφής των ανταλλακτικών και λοιπών υλικών του συνεργείου διότι δεν υφίσταται ορθή τήρηση του συστήματος της μηχανογραφημένης αποθήκης. Προτείνουμε σε ημερήσια βάση να καταχωρούνται οι εισαγωγές και οι εξαγωγές των εκάστοτε υλικών και να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα αιφνιδιαστικές δειγματοληπτικές απογραφές αυτών»

Ενώ τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα μαστίζουν τις ελληνικές οικογένειες, στο δήμο Αλεξανδρούπολης το χρήμα μοιάζει να έχει χάσει την αξία του.

Στο επόμενο άρθρο τα στοιχεία είναι ακόμη πιο εξοργιστικά. Και δεν ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα μικρό δείγμα.

Το GATZOLI εμπλουτίζει το ρεπορτάζ με περισσότερα στοιχεία μετά από επικοινωνίες με νυν και πρώην υπαλλήλους του δήμου σε αυτό τον τομέα που επιθυμούν την διαφάνεια και θέλουν να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την ασυδοσία τόσων ετών.

Related posts

14 Τούρκοι αντικαθεστωτικοί εγκλωβίστηκαν για 12 ώρες σε μια νησίδα του ποταμού Έβρου

editor

Ερντογάν: Πριν από έναν αιώνα θάψαμε τους Έλληνες, εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα

editor

Καβάλα: Σύλληψη ημεδαπού για λαθρεμπόριο ελαιόλαδου

editor
22/06/2024 21:52