23 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Νέα πρόκληση Ακάρ: Δε θα επιτρέψουμε καμία επέκταση, σε κανένα νησί

Μία ημέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος απείλησε ακόμα και με πόλεμο, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε νέες επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας λέγοντας πως η Άγκυρα, δε δέχεται την επέκταση των χωρικών υδάτων και προειδοποίησε ότι η χώρα του δε θα επιτρέψει καμία επέκταση κανένα νησί του Αιγαίου.

«Εμείς δεν λέμε ξεκάθαρα πως δεν αποδεχόμαστε με τίποτα την επέκταση των χωρικών υδάτων στα νησιά όχι μόνο στα 12 μίλια, αλλά δεν δεχόμαστε και πέραν των 6 μιλίων. Αυτό το έχουμε επαναλάβει πολλές φορές και το ξεκαθαρίζουμε. Αυτό θέλουμε να το αντιληφθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης.

«Το 1995 έγινε η κατάλληλη εργασία στην Εθνοσυνέλευση κι αυτό το γνωρίζουν όλοι. Πρέπει όλοι να ξέρουν πως οποιαδήποτε τέτοιο βήμα θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα. Θυμηθείτε, λέμε στον γείτονά μας ότι ο λάθος λογαριασμός θα επιστρέψει από την Άγκυρα» πρόσθεσε ο Τούρκους υπουργός.

Όσον αφορά τα νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας στο Αιγαίο είπε:  «Στο Αιγαίο υπάρχουν περίπου 3000 νησιά που ανήκουν στην Ελλάδα. Βέβαια δεν ανήκουν όλα στην Ελλάδα. Υπάρχουν νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας. Στα νησιά τα οποία τους ανήκουν, και βρίσκονται κάτω απο τη μύτη μας τα επισκέπτονται υπουργοί τους, αξιωματούχοι, στρατηγοι, ναύαρχοι. Κάνουν απογειώσεις, προσγειώσεις. Όλα αυτά δεν είναι προκλήσεις; Τους λέμε πως τα νησιά από τις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων σας παραχωρήθηκαν με τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης τους. Εσείς δεν το ακούτε αυτα που λέμε, και στρατιωτικοποιείται τα νησιά, η εγκατάσταση των στρατιωτικών μονάδων σε αυτά αποτελούν εξελίξεις που γίνονται κάτω απο τη μύτη μας. Αυτό πως να μην το εκλάβει η Τουρκία, ως ρίσκο, κίνδυνο και απειλή;Εσείς αφού κάνετε έτσι εμείς λέμε πως αυτό είναι απειλή για εμάς, είναι ρίσκο. Τότε θα αναγκαστούμε να λάβουμε τα μέτρα μας.» κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Δείτε βίντεο του T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Related posts

Νέοι υποψήφιοι σύμβουλοι στην παράταξη Άρχη

editor

Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική των ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ δίνει άλλοθι στον Ερντογάν

editor

Ακάρ: Άμεση αποστρατιωτικοποίηση του Καστελόριζου – Τσαβούσογλου: Μαξιμαλιστικές οι ελληνικές θέσεις

editor
23/04/2024 20:32