1 Ιουνίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Τούρκος αναλυτής για επέκταση στα 12 ν.μ νοτίως της Κρήτης: Αποτελεί “βιασμό” της κυριαρχίας της Τουρκίας

Τούρκοι δημοσιογράφοι και αναλυτές σχολιάζουν, πως η επέκταση στα 12 ν.μ. νοτίως της Κρήτης «δημιουργεί προβλήματα» κυρίως προς την πλευρά της Λιβύης, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα θα καταπατήσει δικαιώματά της που απορρέουν από το αμφιλεγόμενο τουρκο-λιβυκο μνημόνιο.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει o αναλυτής, και ειδικός σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας Αμπντουλάχ Αγάρ, δηλώνοντας προκλητικά πως εφόσον αυτό συμβεί θα πρόκειται για «βιασμό της κυριαρχίας της Τουρκίας».

Μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk, ο αναλυτής δήλωσε συγκεκριμένα: «Εμείς με απόλυτο τρόπο την επέκταση ακόμα και για ένα μέτρο πέραν των έξι μιλίων την θεωρούμε ως παραβίαση της κυριαρχίας της Τουρκίας. Για την ακρίβεια αποτελεί βιασμό της κυριαρχίας. Από τη σκοπιά μας, αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή και η Τουρκία στο παρελθόν έχει δείξει την βούληση της» δήλωσε ο Αγάρ, υποστηρίζοντας έμμεσα πως πίσω από την χώρα μας κρύβονται άλλες δυνάμεις.

«Προσέξτε, η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα η οποία κινείται με βάση την δική της ελεύθερη βούληση. Αυτό είναι και η επικίνδυνη πλευρά αυτής της ιστορίας» κατέληξε.

Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερο, ο Αγάρ «συναγωνίζεται» συναδέλφους του, αναλύοντας ακραία σενάρια κατά της Ελλάδας. Πρόσφατα μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιος πως η Τουρκία «θα κάνει σίγουρα κάπου κάτι», εννοώντας στρατιωτικό χτύπημα στο Αιγαίο και πως «και με το αίμα μας θα τα καταστρέψουμε τα ελληνικά Rafale».

Ο ίδιος, τον περασμένο Οκτώβριο, είχε στοχοποιήσει και τον A/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, λόγω επισκέψεών του σε Χίο, Οινούσσες, Παναγιά και Ψαρά απειλώντας τον πως ανά πάσα στιγμή η Τουρκία μπορεί να τον στοχεύσει με τον εγχώριο πύραυλο «Tayfun».

Related posts

Άδ. Γεωργιάδης: Εντός Φεβρουαρίου αναμένονται οι πρώτες νέες μειώσεις στο «καλάθι του νοικοκυριού»

editor

ΑΜΘ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές της ΟΚΔΕ

admin

Αυτοί είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι στο δήμο Διδυμότειχου

admin
01/06/2023 8:32