16 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Ακάρ: Η Ελλάδα έχει γίνει τόσο αλαζονική που αδιαφορεί για τις αξίες του ΝΑΤΟ

Ο Χουλουσί Ακάρ επιτέθηκε για άλλη μια φορά κατά της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της Συνόδου των υπουργών Άμυνας Τουρκίας-Γεωργίας-Αζερμπαϊτζάν.

Ο Τούρκος υπουργός με νέες προκλητικές δηλώσεις χαρακτήρισε «αλαζονική» την Ελλάδα, αναφέροντας ότι η χώρα «παραβλέπει τις βασικές αρχές του ΝΑΤΟ».

«Αυτή η εχθρική στάση δείχνει ότι το ΝΑΤΟ έχει γίνει τόσο αλαζονικό που παραβλέπει τις βασικές αρχές του. Δυστυχώς, η γειτονική μας Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές με τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της που τροφοδοτεί την αστάθεια. Κάθε μέρα προσθέτει νέες προκλήσεις, σε υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Βεβαίως, δόθηκε αμέσως η απαραίτητη απάντηση. Αυτή η εχθρική στάση δείχνει ότι η Ελλάδα έχει γίνει τόσο αλαζονική που αδιαφορεί για τις βασικές αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ», είπε συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Η προσδοκία μας είναι οι Έλληνες πολιτικοί να εγκαταλείψουν αμέσως την αδιάλλακτη και προκλητική στάση τους απέναντι στους εσωτερικούς πολιτικούς στόχους, να λειτουργήσουν ως συνετός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και να επικεντρωθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω του διαλόγου. Ως αποτέλεσμα, εμείς στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αν και η Τουρκία είναι ανοιχτή στον διάλογο, δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο μέχρι στιγμής και δεν θα το κάνουμε στο μέλλον. Είμαστε αποφασισμένοι και ευτυχώς ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εαυτών μας και των Κυπρίων αδελφών μας» πρόσθεσε ο Ακάρ, και συνέχισε:

«Θα θέλαμε να δηλώσουμε εδώ ότι αναμένουμε μια αμερόληπτη, αντικειμενική και λογική προσέγγιση από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα τις ΗΠΑ. Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται. Ο αγώνας μας ενάντια σε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζεται με αποφασιστικότητα. Οι τρομοκράτες κατευθύνονται απεγνωσμένα υπόγεια και αθώοι άνθρωποι στοχοποιούνται. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να ανεχόμαστε τρομοκράτες που βρίσκονται κοντά στα σύνορά μας».

Related posts

Άδ. Γεωργιάδης: Οριακή μείωση τιμών για 17η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού»

editor

Τούρκος αναλυτής: “Να στείλουμε το TCG ANADOLU ανάμεσα σε Κρήτη και Ρόδο”

editor

Πεντάγωνο: Οι Ρώσοι προσπαθούν να ανασύρουν το αμερικανικό drone από τη Μαύρη Θάλασσα

editor
16/04/2024 11:27