4 Δεκεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Βγήκαν και οι χάρτες με τη νέα εμβέλεια του Tayfun

Νέους χάρτες με μεγαλύτερο βεληνεκές του πυραύλου Tayfun παρουσιάζουν τώρα οι Τούρκοι, μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι μπορεί να φτάσει και τα 1.000 χλμ.

Εδώ και δύο εβδομάδες ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα ότι θα την πλήξει με τον πύραυλο, ενώ προχθές ανέφερε ότι ζήτησε η εμβέλειά του να φτάσει τα 1.000 χλμ φτάνοντας να απειλεί μια σειρά από χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν πως «η Ελλάδα εξοπλίζεται από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και το Καστελόριζο» και πως οι «ΗΠΑ έχουν βάσεις παντού».

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global ανέφερε: «H Eλλάδα εξοπλίζεται και όλη η επικράτεια της έχει μετατραπεί σε αμερικανική βάση Όπως βλέπετε στον χάρτη οι ΗΠΑ διαθέτουν 9 βάσεις στην Ελλάδα Κάποιες τις χρησιμοποιεί προσωρινά όμως συνολικά ο αριθμός τους είναι 9. Εδώ η Αλεξανδρούπολη έχει μεγάλη σημασία καθώς το καλοκαίρι του 2021 είχαν μεταφέρει 400 τεθωρακισμένα, σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από τα σύνορα μας δηλαδή κάτω από τη μύτη μας.

»Τώρα σχεδιάζουν την επέκταση και την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας στην Κρήτη. Υπάρχει λόγος. Να εξηγήσουμε… το Καστελόριζο είναι το  πιο κοντινό νησί σε μας, και το πιο μακρινό στην ηπειρωτική χώρα της Ελλάδας. Η περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καστελόριζου θεωρείται ‘το μαλακό υπογάστριο της Ελλάδας’ Θέλουν να εμποδίσουν τα πλοία που θα βγαίνουν απο τα Στενά και θα φτάνουν στην περιοχή. Στην βάση της Σούδας θα εγκατασταθούν τα εκσυγχρονισμένα F-16 Viper και τα γαλλικά μαχητικά Rafale».

Related posts

Αυτοεξόριστος Τούρκος δικαστής μιλά για το τέλος του Ερντογάν – Πως επηρεάζεται η Ελλάδα αν χάσει την εξουσία

editor

Το 1821 η Εθνική Ανάσταση, το 2021 η Εθνική Ανάταξη

editor

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Τι δείχνουν τα πρώτα exit polls

admin
04/12/2023 2:36