29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Η οσμή σκανδάλου τείνει να γίνει δυσωδία από τον περιβόητο διαχειριστικό έλεγχο

Σε αυτοδιοικητικό θρίλερ εξελίσσεται στον Δήμο Αλεξανδρούπολης η γνωστή υπόθεση του Διαχειριστικού ελέγχου.

Πέρασαν 12 μήνες από την μέρα που η  εταιρεία ορκωτών ελεγκτών KSI GREECE, παρέδωσε στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης την έκθεση με τα ευρήματα δειγματοληπτικού  ελέγχου  που αφορά συμβάσεις για προμήθειες ανταλλακτικών, ελαστικών, λιπαντικών και πετρελαίου κίνησης καθώς και  επισκευές οχημάτων.

Παρατάξεις, δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικά ΜΜΕ ζητούν επανειλημμένα  την δημοσιοποίηση των στοιχείων, αλλά η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης συνεχίζει   με πρωτοφανή και προκλητικό  τρόπο να αποκρύπτει την έκθεση ελέγχου. Το θέμα αποκτά μεγάλες διαστάσεις.

Πέραν της ηθικής υπάρχει και η Πολιτική διάσταση διότι αυτή την αδιαφανή συμπεριφορά της Δημοτικής αρχής, φαίνεται ότι την επικροτούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο. 

Η σύμπραξη της παράταξης  Ζαμπούκη με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ το 2021 έγινε με καραμπινάτα ανταλλάγματα. 

Τον Γενάρη του 22, o δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης  όρισε ως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τον δημοτικό σύμβουλο της πρώην παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργο Καΐσα,   “καρατομώντας” τους  δύο κορυφαίους δημοτικούς συμβούλους του,  τον πρώην Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό και τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικού δικηγόρο Γιώργο Κιζιρίδη οι οποίοι τόλμησαν να διεκδικήσουν  την ίδια θέση.

Στη συνέχεια με την ίδια τακτική του αυτοδιοικητικού κανιβαλισμού,  ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης καρατόμησε την Πρόεδρο του Νομικού προσώπου ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και πρώην γραμματέα της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Έβρου Αλεξάνδρα Ποιραζίδου και όρισε στη θέση της το επίσης γνωστό στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γκουγκουλάκη.

Προφανώς αυτά τα ανταλλάγματα ήταν ικανά για να ξεχάσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  την αριστερή τους ιδεολογία για την διαφάνεια, και να συμπράξουν στην τακτική απόκρυψης των ευρημάτων του οικονομικού διαχειριστικού ελέγχου.

Τον Μάιο  του ΄22,  ο τότε συντονιστής νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Δέδογλου σε συνέντευξη του δήλωσε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ την παράταξη του νυν δημάρχου στις εκλογές του 2023.   

Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν όλα αυτά είναι σε γνώση του κεντρικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Σήμερα ανοίγουμε φάκελο με τίτλο: “Διαχειριστικός Έλεγχος στο Δήμο Αλεξανδρούπολης”.

Θα επιδιώξουμε ως ΜΜΕ να αποκτήσουμε και να δημοσιοποιήσουμε την έκθεση στους πολίτες.

Ταυτόχρονα κρίνεται απαραίτητη η προσφυγή σε όλους τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, προκειμένου ο έλεγχος από δειγματοληπτικός να γίνει λεπτομερής,  ουσιώδης και σε βάθος από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Related posts

Συναγερμός και στον Καναδά: Άγνωστο αντικείμενο εντοπίστηκε στον εναέριο χώρο

editor

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός στον Έβρο, με δυο παραστάσεις

editor

Ορεστιάδα: Γιορτή με απονομή κυπέλλου Πρωταθλητή στον Ακρίτα Ορμενίου που ανέβηκε στην Α΄ κατηγορία

editor
29/03/2024 11:55