18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Θράκη: Οι τσιγγάνοι καταδικάζουν τις τουρκικές δηλώσεις για τη μειονότητα

Στη «θέση» τους βάζουν οι Τσιγγάνοι της Θράκης τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους υπόλοιπους αξιωματούχους της κυβέρνησής του, καταδικάζοντας τις δηλώσεις τους περί «τουρκικής μειονότητας» σ’ αυτήν την περιοχή της Ελλάδας.

Μέσω του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών ΡΟΜ Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα», απαντούν στις απαράδεκτες τουρκικές δηλώσεις που εντάσσουν τους Ρομά στην ανύπαρκτη και ψευδεπίγραφη «τουρκική μειονότητα».

Η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει η πρόεδρος του Συλλόγου «Η Ελπίδα», Σουλεϊμάν Σαμπιχά, αναφέρει:

«Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών ΡΟΜ Δροσερού Ξάνθης “Η ΕΛΠΙΔΑ” παρακολουθεί με αγωνία και προβληματισμό την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα καθώς και τις εξελίξεις γύρω από αυτήν.

Ο σύλλογος “Η ΕΛΠΙΔΑ” αντιπροσωπεύει έναν από τους μεγαλύτερους μόνιμους οικισμούς Ρομά στην Ελλάδα (8.500 κάτοικοι), και ένας από τους κύριους στόχους μας είναι να παρεμποδίσουμε τις επίμονες προσπάθειες εκτουρκισμού του οικισμού Ρομά από παράγοντες του Τούρκικου Προξενείου.

«Καταδικάζουμε τις δηλώσεις»

»Ως Έλληνες Ρομά της Θράκης καταδικάζουμε τις δηλώσεις της τουρκικής πλευράς ότι ανήκουμε στην τουρκική μειονότητα.

»Είμαστε Έλληνες πολίτες με διαφορετική γλώσσα, κουλτούρα και πολιτισμό και το μόνο που αναζητούμε είναι το ελληνικό κράτος στο οποίο ανήκουμε με το σώμα και το πνεύμα μας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ισότιμη συμμετοχή μας σε αυτό ως ξεχωριστή πολιτισμική κοινότητα».

Related posts

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή

editor

Έβρος: 2 συλλήψεις για διακίνηση παράνομων μεταναστών

editor

Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου: Εγκαίνια Παρεκκλησίου στη Μονή Δαδιάς

editor
18/04/2024 13:20