29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Συνάντηση του Α. Δημοσχάκη με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας κι ενημέρωσης του Αναστάσιου Δημοσχάκη με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν τα ζητήματα εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων του Ν. Έβρου τα οποία ανέπτυξα διεξοδικά!

Eιδικότερα συζητήθηκαν τα εξής:

1. Νομοθετική θέσπιση 5ης Έδρας του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο με την ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας συνδυαστικά με την υφιστάμενη Νοσηλευτική Σχολή από Παράρτημα σε Τμήμα με την υπαγωγή της στους κόλπους του ΔΠΘ, δρομολογώντας επί πλέον μελλοντικά την δημιουργία Τμήματος Λογοθεραπείας αφού ολοκληρωθούν τα δυο πρώτα!!

2. Ίδρυση Μεταδευτεροβάθμιας Σχολής Υλοτόμων στο Σουφλί με εκπαιδευτικό πεδίο το Δάσος της Δαδιάς- Λευκίμης που θα εξασφαλίζει πανελλαδική πιστοποίηση του επαγγέλματος τους!!

3. Ίδρυση Μεταδευτεροβάθμιας Σχολής Αλιέων -Αλιεργατών στην Αλεξανδρούπολη με δυο Τμήματα..!

Το μεν πρώτο Εσωτερικών Υδάτων στις Φέρες με εκπαιδευτικό πεδίο το ΔΕΛΤΑ του ποταμού Έβρου με τις λιμνοθάλασσες του, το δε δεύτερο Παράκτιας Αλιείας με έδρα τη Σαμοθράκη!

Τέλος με πρωτοβουλία της Υπουργού η συνάντηση συνεργασίας συνεχίστηκε & με το Γεν Γραμματέα Γιώργο Βούτσινο τον οποίο ενημέρωσα για τις ως άνω Μεταδευτεροβάθμιες Σχολές των παραγράφων 2 & 3 στο Σουφλί, Αλεξ/πολη, Φέρες & Σαμοθράκη…!

Οι συναντήσεις- συνεργασίες πραγματοποιήθηκαν σε καλό κλίμα & θα συνεχιστούν προσεχώς με κάθε τρόπο!!

Related posts

Ορεστιάδα: Συνελήφθησαν δυο διακινητές να προωθούν λαθρομετανάστες που πέρασαν με βάρκα απ’ την Τουρκία

editor

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ένταλμα σύλληψης για τον Γεωργιανό που συνελήφθη στον Έβρο

editor

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 58χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

admin
29/02/2024 4:56