29 Μαρτίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική, κάλαντα και μηνύματα για ισότητα, ενότητα και αλληλοσεβασμό από τον Τομέα Μακεδονίας – Θράκης του ΥΠΕΣ

Μια διαφορετική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και κάλαντα, αλλά και μηνύματα για την ισότητα, την ενότητα και τον αλληλοσεβασμό, αξίες  που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για υγιείς και δίκαιες κοινωνίες, οργανώνει ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, την ερχόμενη Κυριακή (18 Δεκεμβρίου), στις 11 το πρωί, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Η εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Παραολυμπιονίκης Αντώνιος Τσαπατάκης, αποτελεί πρωτοβουλία του αρμόδιου υφυπουργού Σταύρου Καλαφάτη και του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με φορείς της Βόρειας Ελλάδας, που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική και εργασιακή ένταξη Ατόμων με Αναπηρία και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, για την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, τη συμπερίληψη των μοναδικών αυτών ανθρώπων και τη δημιουργία συνεκτικών και ανθεκτικών κοινοτήτων και οι οποίοι συμμετείχαν στο Πρόγραμμα ΣΤΗΡΙΖΩ.

Τραγούδια και κάλαντα θα ακουστούν από τη χορωδία ατόμων της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας, Διημέρευσης, Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες Η ΖΩΗ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου – μουσικοσυνθέτη κ. Ιωάννη Ιωσηφίδη, το σύνολο φλάουτων ΣΥΝΑΥΛΗΤΕΣ υπό την διδασκαλία του Νίκου Κακαϊδή και τη Μικτή και Παιδική Χορωδία με την συνοδεία του Παραδοσιακού Συνόλου του Ωδείου Άνω Πόλης υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού και Διευθυντού του Ωδείου Παναγιώτη Διαμαντή.

Θα μιλήσουν ο Βασίλειος Δήμος, εκπαιδευτικός, πρόεδρος Δ.Σ. του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας, η Κυριακή Τσιρανίδου, πρόεδρος Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία «Η ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ» και ο Παρασκευάς Αλβανός, πρόεδρος Δ.Σ. του Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες ΑΕΤΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Related posts

Καβάλα: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συλληφθέντες εργαζόμενοι στα πετρέλαια Καβάλας

editor

Ελένη Τοπαλούδη: Σε μηνύσεις προχωρούν οι γονείς της για χυδαίες αναρτήσεις στα social media

admin

Πέθανε αιφνιδίως ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τζένος, σε ηλικία 46 ετών

editor
29/03/2023 9:43