29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συμμετοχή του Δήμου Ορεστιάδας στη δεύτερη Συνάντηση Εργασίας του Δικτύου Πόλεων Ελλάδος Ισραήλ, «Για τον Πολιτισμό και την Υγεία»

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κος Βασίλειος Μαυρίδης, συμμετείχε στη δεύτερη Συνάντηση Εργασίας του νεοσύστατου Δικτύου Πόλεων Ελλάδος Ισραήλ, «Για τον Πολιτισμό και την Υγεία», που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ από τις 6 έως τις 9/12/2022 στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης «Muniexpo 2022».

Η επίσημη Ελληνική αποστολή συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα κο Ευάγγελο Βλιώρα, ο οποίος ανέλαβε και την ξενάγηση στην πόλη της Ιερουσαλήμ, καθώς και με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Ισραήλ κο Κυριάκο Λουκάκη, ο οποίος συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό στην κοινή συνεδρίαση των Δημάρχων και Αυτοδιοικητικών από τις δύο χώρες και εξέφρασε τις ευχές του για την ευόδωση και την επίτευξη των στόχων του δικτύου. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης των Τοπικών Αρχών του Ισραήλ, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στα οφέλη συνεργασίας των Δημοτικών Αρχών και μάλιστα για θέματα Πολιτισμού και Υγείας.

Τους Έλληνες εκπροσώπους υποδέχθηκε και ξενάγησε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κος Ησύχιος, ο οποίος τους ενημέρωσε για την ιστορία και το έργο του Πατριαρχείου.

Ακολούθησε προσκύνημα στο Ιερό Ναό Γέννησης της Βηθλεέμ, ύστερα από πρόσκληση του Μητροπολίτη Διοκαισάρειας και Πατριαρχικού Επισκόπου Βηθλεέμ, Σεβασμιότατου κου Βενέδικτου.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, κος Μαυρίδης, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Πρόεδρου του Ισραήλ κου Ισαάκ Χέρτζογκ και παρέστη σε συνάντηση Δημάρχων από όλο τον κόσμο  στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο πλαίσιο των εργασιών των εθνικών αποστολών από τις δύο χώρες, επισφραγίστηκε  η συνέχεια της συνεργασίας των Δήμων που συμμετέχουν στο Δίκτυο  και συμφωνήθηκε ότι οι στρατηγικές που θα αναπτυχθούν, θα έχουν στο επίκεντρό τους την Υγεία και τον Πολιτισμό.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών των μελών του δικτύου, έγινε  ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση του Δημάρχου Ορεστιάδας, η επόμενη συνάντηση να διεξαχθεί  στην Ορεστιάδα, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης.

Related posts

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 26 η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών

editor

Σφραγίστηκε το club της ΑΕΚ στην Αλεξανδρούπολη

editor

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Έδεσαν το καπάκι του κάδου απορριμμάτων γιατί είναι “γεμάτος φουλ”!

editor
29/03/2024 10:13