25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Στο 424 ΓΣΝΕ σήμερα ο Ν. Χαρδαλιάς – Επισκέφθηκε και μονάδες στη Θράκη

Επίσκεψη στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (424 ΓΣΝΕ), στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσουν, σήμερα, στις 3:30 μετά το μεσημέρι, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, για την ολοκλήρωση του έργου της πλήρους ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου, που υλοποιήθηκε με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το προηγούμενο διήμερο, ο κ. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε περιοδεία σε σχηματισμούς και μονάδες του Στρατού Ξηράς στη ζώνη ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ), στη Θράκη, και ενημερώθηκε από τις διοικήσεις για τις τρέχουσες εκπαιδευτικές και επιχειρησιακές δραστηριότητές τους, ενώ αντάλλαξε και ευχές με τα στελέχη, τους οπλίτες θητείας, τους πολιτικούς υπαλλήλους και τους εθνοφύλακες, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή, ο κ. Χαρδαλιάς είχε συνάντηση εργασίας με τους διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, του Δ΄ ΣΣ αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, της ΧΙΙ μηχανοκίνητης μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγο Παναγιώτη Καβιδόπουλο, της 7ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας ταξίαρχο Ιωάννη Παπουτσάκη, της 31ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας ταξίαρχο Σπυρίδωνα Σαλίβερο και της XXIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας ταξίαρχο Γεώργιο Βάσιο, στην Αλεξανδρούπολη.

Χθες ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε:

-Το χώρο εκπαίδευσης ποτάμιων επιχειρήσεων στην περιοχή Νεραϊδότοπος Έβρου της 31 Μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, όπου συμμετείχε σε εκπαιδευτική πλεύση, μετέβη στις καλύβες στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, οι οποίες ως «προκεχωρημένα φυλάκια» επιτελούν εθνικό έργο στην ευαίσθητη αυτή παραμεθόρια περιοχή, παρακολούθησε επίδειξη των παραληφθέντων πρόσφατα τεθωρακισμένων τροχοφόρων οχημάτων αναγνώρισης(ΤΤΟΑ-ASV) Μ1117 και συναντήθηκε με στελέχη μεικτού κλιμακίου της ελληνικής αστυνομίας και της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής (FRONTEX), που συμμετείχαν σε κοινές επιχειρήσεις ελέγχου των ελληνοτουρκικών συνόρων κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

-Την έδρα του 1ου λόχου βάσης Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Σάντα Ροδόπης και τα στρατηγεία των 29ης Μηχανοποιημένης ταξιαρχίας και της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης ταξιαρχίας στην Κομοτηνή. Ο κ. Χαρδαλιάς είχε γεύμα εργασίας με τους διοικητές των XVI μηχανοκίνητης μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγο Θεόδωρο Χατζηγεωργίου, 29ης Μηχανοποιημένης ταξιαρχίας ταξίαρχο Παναγιώτη Λιόντο και τον υποδιοικητή της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης ταξιαρχίας συνταγματάρχη Σπυρίδωνα Παπαγεωργίου, στη λέσχη αξιωματικών Φρουράς Κομοτηνής.

Περαιτέρω συμμετείχε σε δείπνο εργασίας με τον υποδιοικητή του Δ΄ ΣΣ υποστράτηγο Γεώργιο Τριάντη, τον επιτελάρχη του Δ΄ ΣΣ ταξίαρχο Δημήτριο Αραμπατζή, τους διοικητές της ΧΧV Τεθωρακισμένης ταξιαρχίας ταξίαρχο Γεώργιο Βασιλειάδη, της IV ταξιαρχίας Υποστήριξης ταξίαρχο Νικόλαο Τυροπάνη, της διοίκησης Πυροβολικού του Δ΄ ΣΣ ταξίαρχο Απόστολο Τσουλουβή και της διοίκησης Διαβιβάσεων του Δ΄ ΣΣ ταξίαρχο Μιχαήλ Μπουτσικούδη.

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν οι διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και του Δ΄ ΣΣ αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος. Παρόντες ήταν κατά περίπτωση οι τοπικοί διοικητές σχηματισμών του Στρατού Ξηράς.

Τέλος ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Νικόλαο Τσαλικίδη και τους δημάρχους Κομοτηνής Ιωάννη Γκαράνη, Μαρώνειας Σαπών Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο, Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη, Αβδήρων Γεώργιο Τσιτιρίδη, Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν και Τοπείρου Θωμά Μίχογλου.

Related posts

Alert: «Χάνει» την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο ο Γιάνης Βαρουφάκης

admin

Νέο ιατροτεχνολογικό, πληροφοριακό & ξενοδοχειακό εξοπλισμό αποκτά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

editor

Φωτιά πάνω από το δάσος της Δαδιάς: Κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων

editor
25/04/2024 9:38