22 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε η αεροπορική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου «ΜIΝΑ ΙΙ»

Η διμερής αεροπορική άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου, με την ονομασία «ΜIΝΑ ΙΙ», διεξήχθη από 27 έως 29 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή του FIR Καΐρου, με την συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών από τις δύο χώρες.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση «ΜIΝΑ ΙΙ» αποσκοπούσε στην εξάσκηση των συμμετεχόντων σε σύνθετες αεροπορικές επιχειρήσεις (Composite Air Operations – COMAO).

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το τέλος της διμερούς διακλαδικής άσκησης Ελλάδας και Αιγύπτου «Μέδουσα 12» με την συμμετοχή τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-16/Β50 της Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκαφών F-16/B52, F16/B40, MIG-29 και Rafale της Αιγυπτιακής Αεροπορίας.

Κατά την διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθετων αεροπορικών σεναρίων, που κάλυψαν όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, εκτελέστηκαν αντικείμενα εναέριας μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT), επιθετικές αεροπορικές επιχειρήσεις αντεπίθεσης (Offensive Counter Air – OCA), αμυντικές αεροπορικές επιχειρήσεις αντεπίθεσης (Defensive Counter Air – DCA) αλλά και σύνθετες αεροπορικές επιχειρήσεις εναέριας υπεροχής (Defensive Counter Air vs Offensive Counter Air).

Related posts

Τσιφτετέλια και κοτομπουκιές

editor

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο και την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση για τις εναέριες δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών για τα έτη 2023-2025

editor

Καβάλα: Τρεις νεκροί ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος στην Γαληψό του δήμου Παγγαίου

editor
22/02/2024 16:04