29 Μαΐου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Εθιμοτυπική συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς δέχτηκε χθες Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Patrick Maisonnave.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πέτροβιτς παρέθεσε τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα του Έβρου και την αναπτυξιακή προοπτική του, όπως διαφαίνεται από τα μεγάλα έργα που συμπεριλαμβάνουν τον Έβρο στον ενεργειακό χάρτη (LNG, TAP), αλλά και την αναβάθμιση των υποδομών με πρωταγωνιστή το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου αναφέρθηκε, επίσης, στη βελτίωση των οδικών αξόνων, στην επικείμενη ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ ανέλυσε τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής και μέσω του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε τοπικές επιχειρήσεις, καλώντας τον κ. Maisonnave να συνδράμει στην προσέλκυση γαλλικών φορέων και επιχειρήσεων για επενδύσεις στον ακριτικό Νομό.

Ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε σχετικά «Οι ορίζοντες που ανοίγονται για τον Έβρο και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πάρα πολύ σημαντικοί για τον τομέα των επενδύσεων, της ανάπτυξης, της ενέργειας, της αξιοποίησης του λιμανιού». Και συνέχισε «Είναι γεγονός ότι η περιοχή μας μέσω των δρόμων της ενέργειας και των συνδυασμένων μεταφορών αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Σήμερα συζητήσαμε με τον κ. Πρέσβη πώς μπορούμε να κεφαλαιοποιήσουμε την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μέσα από εποικοδομητική συνεργασία».

Τον Γάλλο Πρέσβη συνόδευαν η Γενική Πρόξενος Θεσσαλονίκης και Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Sandrine Mouchet, ο Σύμβουλος Πολιτικών υποθέσεων Cécile Candat, ο Ακόλουθος Άμυνας Colonel Olivier Madiot, ο Υπεύθυνος του Οικονομικού τομέα για Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία François de Ricolfis, η υπεύθυνη τύπου της γαλλικής Πρεσβείας Ρένα Χιοτέλη, η Επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στην Αλεξανδρούπολη Μαρίνα Δουλάμη.

Related posts

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις απαλλοτριώσεις των Μαϊστριανών – Δέσμευση πίστωσης από τον Γιάννη Πλακιωτάκη

editor

«Be Our Guest» με το Μάριο Φραγκούλη και το Γιώργο Περρή, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022 στις 8 το βράδυ

editor

35 κρούσματα από αρραβώνα στην Ροδόπη – Τρεις διασωληνωμένοι στο ΠΓΝΑ

editor
29/05/2023 17:42