28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Μπαχτσελί: Θέλουν να μας πάνε πίσω στο 1919

Ένα φοβικό αφήγημα της περίκλειστης απειλούμενης Τουρκίας κατασκευάζουν ο Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνησή του, από κοινού με τον κυβερνητικό εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

«Οι σημερινές συνθήκες έχουν ομοιότητες με τις  παγκόσμιες επιβολές  του 1919. Θέλουν να πάνε τον τούρκικο λαό στην εποχή πριν από τη Συνθήκη της Λωζάνης και θέλουν να φέρουν μπροστά μας τους όρους της Συνθήκης των Σεβρών» ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης.

«Η Τουρκία και το όραμα ”ο αιώνας της Τουρκίας” σαν το βέλος  το οποίο κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς το στόχο του» δήλωσε μάλιστα ο Μπαχτσελί.

«Είμαστε σε μια εποχή πριν από το 1919, έρχονται οι ξένοι, οι Γάλλοι, οι Βρετανοί, έρχονται οι Έλληνες, και ποιος θα σας σώσει; Ο Ένας, δηλαδή ο Ερντογάν μαζί με τον Μπαχτσελί» σχολίασε ο Μανώλης Κωστίδης.

«Πρόκειται για μια ρητορική που χρειάζεται μεγάλη προσοχή, και που θα συνεχιστεί έως τις προεδρικές εκλογές» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Related posts

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέα στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων

editor

Πρώτο μέτρο Τσίπρα: Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%

admin

Χρυσοχοΐδης από τον Έβρο: Θα κατασκευάσουμε τον φράχτη προασπίζοντας τα συμφέροντα της Ελλάδας

editor
28/03/2024 14:56