5 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Sports Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δήμαρχος Ξάνθης για Ημιμαραθώνιο: Κινητήριος δύναμη στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών

Την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο 8ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Δρόμος, που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Δρομέων «Xanthi Runners» και ο Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης, σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης, τον Δήμο Αβδήρων και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Στη συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα 16 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης υποδέχτηκε τους συντελεστές ενός θεσμού που ξεπερνά, όπως είπε, τα στενά όρια ενός αθλητικού γεγονότος και αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Εξήγησε ότι ο υγιής αθλητισμός αποτελεί μέρος του πολιτισμού, καθώς, πέρα από έναν ευχάριστο τρόπο διασκέδασης, εξευγενίζει το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα -«διαδικασία, που σήμερα και ύστερα από τα δύο χρόνια απομόνωσης εξαιτίας της πανδημίας, είναι απολύτως αναγκαία».

Επισήμανε ότι ο Ημιμαραθώνιος της Ξάνθης φέρνει και πάλι κοντά τους ανθρώπους, ενώνοντας και δημιουργώντας κοινωνική αλληλεπίδραση και υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι χορηγοί στην προσπάθεια των τοπικών κοινωνιών να βρουν και να ενισχύσουν τον βηματισμό τους στο μέλλον, δίνοντας ως παράδειγμα τη σημαντική συμβολή τους στο μεγάλο εγχείρημα του Δήμου για το άνοιγμα του Κολυμβητηρίου, που στέφθηκε με επιτυχία.

Τέλος συγχάρηκε τους διοργανωτές «που όλα τα κάνουν οι ίδιοι», όπως είπε, «γιατί, αγαπούν αυτό που κάνουν, αγαπούν την Ξάνθη», αλλά και τους εθελοντές που, για άλλη μια φορά δίνουν το παρών, με στόχο ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Related posts

Διάθεση της αίθουσας “ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΤΗ” της ΠΕ Καβάλας λόγω καύσωνα

editor

ΠΑΜΘ: Ορκωμοσία του Βασίλη Λούρμπα ως νέου Περιφερειακού Συμβούλου

editor

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. δύο γυναίκες για τρεις διαρρήξεις οχημάτων

editor
05/03/2024 13:08