6 Φεβρουαρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Τσαβούσογλου κατά ΗΠΑ-ΕΕ: Ο τουρκικός αιώνας ξεκίνησε – Αφήστε τα νταηλίκια

Επίθεση προς ΗΠΑ και ΕΕ εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενοχλημένος για τη στήριξή τους σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σε συνέντευξη Τύπου με τον Μεξικανό ΥΠΕΞ, ο Τσαβούσογλου είπε, αναφερόμενος στις ΗΠΑ:

«Έχετε διαταράξει την ισορροπία τόσο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας όσο και στην Κύπρο. Κρατήστε ισορροπία και όταν μιλάτε για διεθνές δίκαιο, να κοιτάζετε τις παραβιάσεις της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων. Δεν θα πάρουμε καμία άδεια από τις ΗΠΑ! Ο τουρκικός αιώνας, η τουρκική άνοιξη ξεκίνησε», είπε.

Τσαβούσογλου προς ΕΕ-ΗΠΑ: Αφήστε τα νταηλίκια

Για τη στάση της ΕΕ ο Τσαβούσογλου είπε:

«Με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην οργάνωση των τουρκικών κρατών; Είδαμε τις ΗΠΑ, ιδίως την Ευρωπαϊκή Ένωση, να έχουν ασκήσει πιέσεις στα μέλη του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών. Είδαμε ακόμη και να απειλούν. Άσκησαν πολύ σοβαρή πίεση. Αλλά να μην ξεχνούν το εξής: Ότι υπάρχει ένας τουρκικός κόσμος που δεν υποκύπτει σε τέτοιες απειλές, ανεξάρτητα από το ποια είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση ή οι ΗΠΑ».

«Αφήστε στην άκρη τις απειλές και τα νταηλίκια. Αυτά δεν περνούν πια στον τουρκικό κόσμο. Ούτε οι απειλές σας πέτυχαν. Έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Βήμα-βήμα, πρώτα ο Αλλάχ, θα έρθουν περισσότερα».

Related posts

Ερντογάν σε πανικό: «Βάζει χέρι» στα δολάρια των εμπορικών τραπεζών για να στηρίξει τη λίρα

admin

Το βλέμμα του Ερντογάν είναι στην Αλεξανδρούπολη και την έντονη αμερικανική παρουσία

editor

Κάλεσμα Κ.Μητσοτάκη προς Ρ.Τ.Ερντογάν: Έλα να τα βρούμε

editor
06/02/2023 21:59