22 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Συνέδριο στην Κομοτηνή με θέμα τη συμβολή των ΗΠΑ στην ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

«Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας – Η Συμβολή των ΗΠΑ στην Οικονομική Ανάπτυξη και Σταθερότητα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» ήταν ο τίτλος του Συνεδρίου που διοργανώθηκε από τη Διεθνή Πρωτοβουλία «Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας» και τους ΑΗΕΡΑ «Ορφέας» HJ20 Κομοτηνή, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο – Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

24102022

Στο Συνέδριο, το οποίο άνοιξε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Πρωτοβουλίας «Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας» κ. Δημήτρης Μουτούσης, συμμετείχαν διά ζώσης ή μέσω τηλεδιάσκεψης Υφυπουργοί και Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Πρόεδροι οργανισμών και φορέων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια ΑΜΘ στους τομείς των μεταφορών και της ενέργειας.

24102022

Τόνισε ότι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η οποία λειτουργούσε πάντα στην ιστορία της ως γέφυρα στη διασταύρωση σημαντικών χερσαίων και θαλάσσιων δρόμων, πλέον συνδέεται με τον κρίσιμο γεωπολιτικό χώρο των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης ως μεταφορικός, ενεργειακός και εμπορικός κόμβος περιφερειακής σημασίας.

24102022

Στη συνέχεια, ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του Σχεδίου της Διοίκησης της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της ΑΜΘ στους τομείς των υποδομών στις μεταφορές, της πρωτογενούς παραγωγής, της ενέργειας, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, δίνοντας έμφαση στην πολυπολιτισμικότητα και στην προνομιακή γεωγραφική θέση της περιοχής.

24102022

«Θέση μας είναι ότι στηρίζουμε και διευκολύνουμε κάθε επένδυση που αναδεικνύει, αναβαθμίζει και θωρακίζει τον τόπο μας» επεσήμανε ο κ. Μέτιος.

Και κατέληξε:  «Στόχος μας είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκτός από ενεργειακό, μεταφορικό και εμπορικό πέρασμα, να καταστεί και προορισμός.

24102022

Προορισμός στον τουρισμό, στην επιχειρηματικότητα, στην εκπαίδευση, στην έρευνα. Ένας τόπος που παράγει, αναπτύσσεται και ευημερεί.»

Related posts

Σχολή της Ορεστιάδας βρίσκεται ανάμεσα στις 9 σχολές που δίνουν δουλειά στο φετινό μηχανογραφικό των Πανελληνίων

editor

Έβρος: Τούρκοι στρατοχωροφύλακες σε ρόλο διακινητών λαθρομεταναστών

editor

Καβάλα: Έκταση 1,2 τετ. χλμ χάθηκε τα τελευταία 30 χρόνια από την παράκτια ζώνη του Νέστου, εξαιτίας της διάβρωσης

editor
22/02/2024 16:53