4 Δεκεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Τσαβούσογλου: Απαράδεκτη η κράτηση Τζιτζικώστα, αλλά… φταίει η Ελλάδα!

Για την άρνηση των τουρκικών αρχών να αφήσουν τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα να μπει στη χώρα τους και την αδικαιολόγητη κράτησή του επί έξι ώρες μίλησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, χαρακτήρισε μεν απαράδεκτη την κράτηση του Έλληνα αξιωματούχου, βρήκε όμως την ευκαιρία να πει ότι την ίδια τακτική ακολουθούν και οι ελληνικές αρχές με Τούρκους αξιωματούχους.

«Το περιστατικό ήταν μια παρεξήγηση, αλλά αυτό η Ελλάδα το κάνει σκόπιμα» τόνισε ο Τσαβούσογλου σύμφωνα με τη Daily Sabah και κατηγόρησε την Ελλάδα πως κάνει το ίδιο. Ανέφερε μάλιστα την περίπτωση του επικεφαλής της Ένωσης Τούρκων Εξωτερικού, Αμπντουλάχ Ερέν.

«Υπάρχουν ορισμένες απαγορεύσεις που η Ελλάδα έχει εφαρμόσει εν γνώσει της. Έχουμε προειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές για αυτό το θέμα. Εάν συνεχιστεί η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα εναντίον ορισμένων αξιωματούχων μας, θα απαντήσουμε» κατέληξε ο Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Επιτροπή προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου και αναφερόμενος στην απαγόρευση εισόδου στον κ. Τζιτζικώστα στο λιμάνι της Σμύρνης, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι «προφανώς δεν υπάρχει καμία πρόθεση εδώ. Λόγω τεχνικού προβλήματος καθυστέρησε η είσοδος Έλληνα πολίτη στη χώρα μας. Μετά την επίλυση αυτού του τεχνικού προβλήματος, επιτράπηκε η είσοδος στον Έλληνα πολίτη στη χώρα μας».

Related posts

Πεντάγωνο: Οι Ρώσοι προσπαθούν να ανασύρουν το αμερικανικό drone από τη Μαύρη Θάλασσα

editor

«Ψυχρολουσία» από γερμανικό Τύπο σε Αθήνα: «Να ξεχάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών αν δεν θέλει πόλεμο»

editor

Ευρυππίδης Στυλιανίδης: Ο 1ος στόχος μας επιτεύχθηκε – Το ΔΠΘ γίνεται 3ο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα

editor
04/12/2023 2:44