11 Δεκεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Συνάντηση του Δημάρχου Σουφλίου με τη ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστιάνα Καλογήρου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 της Γενικής Γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χριστιάνας Καλογήρου με τον Δήμαρχο Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκο στην Αθήνα.

Συζητήθηκαν θέματα τοπικής αγροτικής ανάπτυξης, καθώς και η ιδιαίτερη σημασία του πρώτου Μελισσοκομικού Πάρκου που πρόσφατα παραδόθηκε και λειτουργεί στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς και συνδυάζεται με το ΔΙΕΚ (Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης) που δίνει τη δυνατότητα εξειδικευμένης εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Ο κλάδος της μελισσοκομίας αποκτά για την περιοχή νέες προοπτικές, ενισχύοντας το εισόδημα των παραγωγών, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, αυξάνοντας, παράλληλα, την επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Σημαντικό ζήτημα είναι η δημιουργία Πάρκου Σηροτροφίας, δεδομένου ότι ο τομέας είναι κομβικής σημασίας για την τοπική οικονομία.

“Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε μετά το Μελισσοκομικό η περιοχή να αποκτήσει και Σηροτροφικό Πάρκο.

Προτεραιότητά μας πάντα η υλοποίηση έργων που τονώνουν την αγροτική οικονομία των ακριτικών μας περιοχών” καταλήγει η ανακοίνωση της Χριστιάνας Καλογήρου.

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών

admin

Δωρεάν rapid test από 13 έως 17 Φεβρουαρίου στον Δήμο Ξάνθης

editor

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ν. Τσαλικίδη με τον Διοικητή ΠΥ Ροδόπης Κ. Παπάζογλου για πρόληψη κινδύνων λόγω της θερμικής έξαρσης

editor
11/12/2023 18:41