20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Πρόγραμμα για την Αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής της τρίτη ηλικίας υλοποιείται από το Δήμο Μαρώνειας – Σαπών σε συνεργασία με το ΔΠΘ

Ο Δήμος Μαρωνείας- Σαπών σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης υλοποιεί το πρόγραμμα για την Αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής και της Δραστηριότητας των Ατόμων της Τρίτης Ηλικίας «ΑΣΠΙΔΑ».

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν άτομα άνω των 65 ετών, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πτώσης και να τους προταθούν λύσεις για να προλάβουν, έτσι ώστε να μειώσουν αυτή την πιθανότητα.

Γενικότερα, το πρόγραμμα έχει στόχο την αξιολόγηση της λειτουργικής ικανότητας των ατόμων τρίτης ηλικίας, την εκτίμηση του κινδύνου των πτώσεων και τη βελτίωση της δύναμης και της ισορροπίας τους.

Η συμμετοχή των ατόμων τρίτης ηλικίας είναι δωρεάν, εθελοντική και δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για την υγεία τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του «Πολύκεντρου» στις Σάπες (Πεζοδρόμος Μπακογιάννη), ενώ σύντομα θα υλοποιηθεί και στην Ξυλαγανή.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να επικοινωνήσουν με τα εξής τηλέφωνα: 2532023684 / 2533350026 / 2532023578.

Related posts

Έβρος: Ένα νέο κρούσμα κορονοϊού στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

editor

Αλεξανδρούπολη: Κλειστό θα παραμείνει το Γυμνάσιο Άνθειας σήμερα και αύριο λόγω των πλημμυρών

editor

Ροδόπη: Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

editor
20/04/2024 19:57