13 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δήμαρχος Ξάνθης: Η σύμπραξη δυνάμεων θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην Περιφέρεια ΑΜΘ – Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας

Τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ επισκέφθηκε χθες στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

Οι δύο αυτοδιοικητικοί συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν στην τουριστική και αναπτυξιακή ώθηση των Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Βασικό ζήτημα, η επαναλειτουργία της τουριστικής διαδρομής στα Στενά του Νέστου με τρένο, μια προσπάθεια που οι Δήμαρχοι Ξάνθης, Δράμας και Παρανεστίου έχουν ξεκινήσει από την αρχή του χρόνου.

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι έτεροι συνάδελφοί του συνεχίζουν τον αγώνα για την εύρεση λύσης, επισημαίνοντας πως η σύμπραξη των δυνάμεων για την επίτευξη του στόχου θα είναι προς όφελος ολόκληρης της Περιφέρειας.

Επίσης, ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για την πορεία του έργου της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Καβάλα, που θα εξυπηρετεί τις ΠΕ Καβάλας και Δράμας, καθώς και για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις μικρότερες Μονάδες, που προκάλεσε η πανδημία, αλλά και η αναπροσαρμογή των τιμών.

Τέλος επισήμανε την ανάγκη μιας κοινής στρατηγικής για την προβολή των Δήμων της Περιφέρειας προτείνοντας τη δημιουργία ενιαίας Έκθεσης, η οποία, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ΟΤΑ, θα λειτουργεί προσθετικά σε ολόκληρη τη διοικητική οντότητα.

«Οι καιροί απαιτούν στοχευμένες και ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες. Μόνο μέσα από τη συντονισμένη δράση, τη συνεργασία και τη σύμπραξη δυνάμεων της Περιφέρειας μπορούμε να επιτύχουμε σημαντικά αποτέλεσμα στον τουρισμό, τον πολιτισμό -την ανάπτυξη, εν τέλει- των τοπικών κοινωνιών τις οποίες υπηρετούμε», τόνισε ο Δήμαρχος.

Related posts

Το σχέδιο για «εμβολιασμούς τώρα» – Μεγάλο πρόβλημα σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

editor

Λιγότερης διάρκειας & με μάσκα η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και στην Αλεξανδρούπολη

editor

Κομοτηνή: Δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών για διακεκριμένη κλοπή

editor
13/06/2024 0:17