29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα μίλι επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διαμηνύοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα μίλι επέκτασης των χωρικών υδάτων», στο Αιγαίο.

Η Άγκυρα, «δεν αποδέχεται το τετελεσμένο γεγονός που την έχει φυλακίσει στις ακτές της», είπε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σε  πάνελ με θέμα: «Η Τουρκική Εξωτερική Πολιτική στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

«Ξέρουν τι σημαίνει να αντιμετωπίζεις την Τουρκία»

«Ξέρουν τι σημαίνει να αντιμετωπίζεις την Τουρκία», απείλησε ο Τσαβούσογλου, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Οι απαντήσεις που δώσαμε, εκνεύρισαν την Ελλάδα», ισχυριζόμενος πως «κατέρρευσε η προπαγάνδα της Αθήνας». Υποστήριξε δε, σύμφωνα με τη sabah.com, πως «η Ελλάδα προσπάθησε να μας συκοφαντήσει με ψεύτικες φωτογραφίες και πληροφορίες. Τους απαντήσαμε με έγγραφα».

Επανέλαβε δε τους ισχυρισμούς περί έλλειψης σεβασμού των μειονοτήτων στην Ελλάδα.

Διαστρέφοντας την πραγματικότητα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, υποστήριξε, προκλητικά ότι η Ελλάδα δεν είναι ειλικρινής στα θέματα που αφορούν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Αθήνα μπλοκάρει το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη» είπε, ενώ ανεβάζοντας περισσότερο τους τόνους, συμπλήρωσε: «Οι ισχυρισμοί ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Τουρκία δείχνουν ότι η Αθήνα έχει χάσει το μέτρο».

Related posts

Εθνικές εκλογές: Τα πιο δημοφιλή… λάθη στα ψηφοδέλτια

admin

Οι ΗΠΑ προτείνουν φρεγάτες στην Ελλάδα, ανταγωνιζόμενες τη Γαλλία

editor

Τζ. Πάιατ: Είμαι περήφανος που συνεργάστηκα με την Αθήνα για να γίνει η Ελλάδα κορυφαίος σύμμαχος των ΗΠΑ στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας

editor
29/03/2024 9:12