7 Ιουνίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σουφλί: Τον Μάρτιο του 2023 αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο Μελισσοκομικό Πάρκο

Τον Μάρτιο του 2023 αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο Μελισσοκομικό Πάρκο στην περιοχή Κοτρωνιάς Σουφλίου, οι εργασίες δημιουργίας του οποίου ολοκληρώθηκαν στα τέλη Ιουλίου και τον περασμένο Σεπτέμβριο «πέρασε» και τον έλεγχο που από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα δε εγκαίνιά του προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.

«Στόχος είναι να αποτελέσει πιλότο για όλη την Ελλάδα και να γίνουν και αλλού μελισσοκομικά πάρκα, ώστε να βοηθηθεί συνολικά η μελισσοκομία στη χώρα», ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Έβρου, Πασχάλης Χριστοδούλου.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του και για τη λειτουργία, στο Σουφλί, δημόσιου ΙΕΚ τεχνικών μελισσοκομίας, τα μαθήματα του οποίου ξεκίνησαν με 21 εκπαιδευόμενους την προηγούμενη Δευτέρα.

Με την ίδρυση του Πάρκου αυτού, ο κλάδος της μελισσοκομίας που αποτελεί σημαντικό κλάδο της τοπικής αγροτικής οικονομίας, αποκτά νέες προοπτικές, ενισχύοντας το εισόδημα των παραγωγών, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας, παράλληλα, την επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Related posts

9 νέα προγράμματα από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του δήμου Αλεξανδρούπολης

editor

Πολύ δύσκολες ώρες! Έλληνες πειρατές συνελήφθησαν στη Νιγηρία-Βρέθηκαν παράνομα όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός – υποψίες για συστηματική κλοπή αργού πετρελαίου και λαθρεμπόριο.

admin

Αλεξανδρούπολη: Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών

admin
07/06/2023 9:19