29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δήμος Σαμοθράκης: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δημιουργία μαθητικής εφημερίδας

Η δημιουργία εφημερίδας από τα παιδιά αποτελεί μια εξαιρετικά δημιουργική δραστηριότητα που μπορεί να ενισχύσει τον γραπτό λόγο, την κριτική σκέψη αλλά και να προάγει τη διερευνητική μάθηση. Έτσι, στοχεύοντας στη δραστηριοποίηση των παιδιών, το Κέντρο Κοινότητας καλεί τους μικρούς ρεπόρτερ να φτιάξουμε ψηφιακή μαθητική εφημερίδα με τίτλο «Τα Σαμοθρακιτάκια», ώστε τα παιδιά του τόπου μας να μπορούν να έχουν λόγο και άποψη για διάφορα θέματα που τους απασχολούν και τους ενδιαφέρουν.

Οι μαθητές Δημοτικού –Γυμνασίου-Λυκείου που θα δηλώσουν συμμετοχή θα αποτελούν τη συντακτική ομάδα και θα εργαστούν ως εξής:

• Κάθε μήνα η εφημερίδα θα έχει διαφορετική θεματολογία που θα ορίζεται από τον εκπαιδευτικό του Κέντρου Κοινότητας σε συνεργασία με τα παιδιά.
• Τα παιδιά θα ετοιμάζουν τις εργασίες τους σε συνεννόηση με τον εκπαιδευτικό και θα τις αποστέλλουν με ηλεκτρονικό μήνυμα.
• Αφού συγκεντρωθούν όλες οι εργασίες των παιδιών, ατομικές ή ομαδικές, η σύνταξη της εφημερίδας θα γίνεται από τον εκπαιδευτικό τις τελευταίες ημέρες κάθε μήνα. Την τελική μορφή , οργάνωση και επιμέλεια της εφημερίδας θα έχει ο εκπαιδευτικός του Κέντρου.
• Η εφημερίδα θα αποστέλλεται σε ψηφιακή μορφή σε όλους τους συμμετέχοντες και θα αναρτάται στο διαδίκτυο.
• Κάθε τεύχος θα έχει σε γενικές γραμμές το εξής περιεχόμενο:

  1. Κείμενα / άρθρα με απόψεις για θέματα επικαιρότητας, γενικού περιεχομένου, ή θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και τα ίδια τα παιδιά
  2. Ιστορίες –Παραμύθια-ποιήματα
  3. Συνεντεύξεις
  4. Συνταγές
  5. Κατασκευές
  6. Βιβλιοπαρουσιάσεις-προτάσεις βιβλίων
  7. Παγκόσμιες Ημέρες
  8. Εορτολόγιο
  9. Αινίγματα-Γρίφους-Γλωσσοδέτες –αινίγματα-ανέκδοτα
  10. Σταυρόλεξα κ.α.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου , από 26 Οκτωβρίου 2022 .
Για δηλώσεις συμμετοχής των παιδιών στη δημιουργία της εφημερίδας, μπορούν οι γονείς να καλούν στο Κέντρο Κοινότητας. Τηλ:2551098097

Related posts

Ραγδαία η διείσδυση των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στα ελληνικά νοικοκυριά

editor

Σαμοθράκη: Πρότειναν επιδοτούμενη γραμμή με Αλεξανδρούπολη και σύνδεση με Λήμνο όλο το χρόνο

editor

Π.Δούκας (Πρόεδρος Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου-δήμαρχος Σπάρτης): Οι Εβρίτες είσαστε οι “διάδοχοι”του… Μολών Λαβέ (ΒΙΝΤΕΟ)

editor
29/03/2024 10:54