24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Π.Ε. δράμας

Με την ευκαιρία του εορτασμού της «Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940» θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας/Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και συγκεκριμένα, στην πόλη της Δράμας, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

-Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ήλιου της 28ης Οκτωβρίου

-Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου

 Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

 Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ.

-Απότιση φόρου τιμής των μαθητών των σχολείων της πόλης στα  μνημεία εθνικών αγωνιστών, με τη φροντίδα καθηγητών και δασκάλων

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

7:30 π.μ. Οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα ηχήσουν χαρμόσυνα, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας θα παιανίσει εμβατήρια στους δρόμους της πόλης.

 8:00 π.μ. Έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας, παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας.

10:15 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, με τον Ιερό Kλήρο της πόλης (Ώρα προσέλευσης επισήμων : 10:00 π.μ.).

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Γεώργιο Τσαπράζογλου, Καθηγητή-Φιλόλογο του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

11:00 π.μ. Παράθεση καφέ – μικρή δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας.

 11:30 π.μ. Μετάβαση επισήμων στο άγαλμα της Ελευθερίας.

– Έναρξη τελετής

– Επιμνημόσυνη Δέηση

– Κατάθεση στεφάνων : από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τους Βουλευτές Ν. Δράμας, από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τον Δήμαρχο Δράμας, εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, την Πρόεδρο της Κοινότητας Δράμας, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπροσώπους επιστημονικών φορέων, εκπροσώπους Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Ν.Δράμας, τον Πρόεδρο των Εφέδρων Αξιωματικών, εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας.

12:00 Παρέλαση ενώπιον των Αρχών από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, ενώσεις-οργανώσεις-συλλόγους, Τμήματα του Ερυθρού Σταυρού και Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η παρέλαση θα εκκινήσει με το Πολεμικό Μουσείο Σιδηροκάστρου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΡΤΣΙΔΗΣ», το οποίο τιμάει για πρώτη φορά με τη συμμετοχή του την πόλη της Δράμας, με την Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΥΡΑΤΣΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΡΟΥΠΕΛ», όπου θα παρελάσουν 50 αναβιωτές του στρατεύματος της εποχής, παρουσιάζοντας  ιστορικές συμβολικές αναπαραστάσεις.

17:30 Υποστολή της Σημαίας στην Πλατεία της Ελευθερίας, παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας.

Τα σχετικά με τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με την στρατιωτική παράταξη η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Δράμας.

Τα σχετικά με την φωταγώγηση, το σημαιοστολισμό και τη διάθεση της φιλαρμονικής ο Δήμος Δράμας.

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης γενικώς η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Τελετάρχη ορίζουμε τον κ. Αθανάσιο Φυλακτό και υπεύθυνο για τον γενικό συντονισμό και για το πρόσταγμα της παρέλασης τον κ. Σάββα Καραβασίλογλου, Υπεύθυνο Γραφείου Φυσικής Αγωγής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν έως το μεσημέρι της Τετάρτης 26/10 με το Γραφείο Δημάρχου Δράμας στo τηλέφωνο 2521350610.

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Αφαιρέθηκε “Γαλάζια σημαία” από παραλία

editor

Έβρος: Καταστροφή πυρομαχικών στο πεδίο βολής “Αετός”

editor

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

editor
24/04/2024 6:08