29 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ο Δήμαρχος Ξάνθης παρακολούθησε την Τελική Φάση της κοινής Άσκησης «Ολυμπιακή Συνεργασία – 2022»

Την τελική φάση της κοινής Άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ «Ολυμπιακή Συνεργασία – 2022», στο Πεδίο Ασκήσεων του Πετροχωρίου Ξάνθης, παρουσία του Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Ιωάννη Τσόπλιου και του Διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων Ricardo Turner, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελη.

Στην Άσκηση, η οποία ξεκίνησε στις 8 του μήνα και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, συμμετείχαν τμήματα της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «2ο Σύνταγμα Ιππικού – Έφεσος», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς Λαχανά» και τμημάτων της 101st Airborne Division των ΗΠΑ.

Επίσης, συμμετείχαν με καθεστώς Παρατηρητή, η Κύπρος και η Αίγυπτος.

Η διμερής, σύνθετη άσκηση συνεργασίας των ελληνικών και αμερικανικών Δυνάμεων με τεθωρακισμένα, αεροπλάνα και ελικόπτερα, διεξήχθη με χρήση πραγματικών πυρών και συστημάτων εξομοίωσης τακτικής εμπλοκής και εξέτασε αντικείμενα επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων.

«Είμαι πολύ περήφανος που παρακολούθησα την κοινή άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών στο Πετροχώρι. Συγχαίρω τις δύο πλευρές για την άψογη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί. Ο Ελληνικός Στρατός αποδεικνύει την άριστη ετοιμότητα του έμψυχου δυναμικού αλλά και τον εκσυγχρονισμό των Μέσων του, διασφαλίζοντας με τον πιο κατηγορηματικό τόπο, την υπεράσπιση αυτού του ευλογημένου τόπου, από οποιαδήποτε επιβουλή, την οποία, βεβαίως και όλοι απευχόμαστε», τόνισε ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης.

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USNS Carson City» που θα δέσει στο λιμάνι

admin

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Το παγοδρόμιο «βυθίστηκε» στις λάσπες – Αποκαλυπτικές φωτογραφίες

editor

Η Ελλάδα έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη

editor
29/05/2024 14:36