23 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

Με σκοπό τη λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων που προέρχονται από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού ενόψει της χειμερινής περιόδου, συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου «Γ.Παυλίδης», στην έδρα της ΠΕ Ροδόπης.

Σε τοποθέτησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης  Νίκος Τσαλικίδης επισήμανε την σημασία της πρόληψης και του συντονισμού μεταξύ των Δήμων, των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και της Περιφέρειας , απευθύνοντας ευχαριστίες προς τους φορείς που συμμετέχουν στο ΣΟΠΠ για  την άψογη συνεργασία προς όφελος των πολιτών. Ο κ.Τσαλικίδης αναφέρθηκε σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που εκτελεί η  Περιφέρεια  και αφορούν σε καθαρισμούς ρεμάτων και διευθετήσεις χειμάρρων κατά τόπους. Στην ίδια κατεύθυνση στοχεύει κι η κατασκευή τριών έργων διέλευσης ποταμών που βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης. Παράλληλα, για την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση του οδικού δικτύου  προχωρά  η  προμήθεια άλατος.

Την ετοιμότητα τους για την εφαρμογή των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων και την υλοποίηση εργασιών όπου κρίνεται απαραίτητο σύμφωνα με το σχεδιασμό τους, δήλωσαν οι συμμετέχοντες φορείς.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Θέμης Τζενετίδης, ο Διευθυντής ΠΠ ΠΑΜΘ Κώστας Χουβαρδάς, ο Προϊστάμενος ΠΠ ΠΕ Ροδόπης Κώστας Παπαντωνίου, εκπρόσωποι των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων καθώς επίσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, του Στρατού, της 4Ης ΕΜΑΚ, της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης, της Εφορείας Αρχαιοτήτων,  της Εγνατίας Οδού Α.Ε, των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων, Αγροτικής Οικονομίας, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, του ΕΚΑΒ , του παραρτήματος Κομοτηνής του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης.

20102022 1

20102022 1

Related posts

Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ: Συνεδριάζει και για έκδοση ψηφίσματος κατά της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου

editor

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ: “Θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας Θράκης”

editor

Καβάλα: Αλλοδαπός πυροβόλησε κι επιτέθηκε με σπαθί σε 63χρονο!

admin
23/06/2024 16:50