15 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Μηταράκης: Υπέρ των ανοιχτών συνόρων ο ΣΥΡΙΖΑ – Αχτσιόγλου: Λέμε «όχι» στην επέκταση του φράχτη στον Έβρο

«Δεν σας νοιάζουν τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, θέλετε ανοιχτά σύνορα», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης απευτυνόμενος στην Εφη Αχτσιόγλου, με την τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά «κάνετε pusshbacks».

Αντιπαράθεση για το μεταναστευτικό το οποίο βρίσκεται στα πρώτα θέματα της επικαιρότητας λόγω της εργαλειοποίησής του από την Τουρκία είχαν Νότης Μηταράκης και Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα σε εμφάνισή τους το πρωί της Παρασκευής στο OPEN διαφώνησαν για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση με την τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον κ. Μηταράκη για pushbacks και τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να ξεκαθαρίζει πως η Ελλάδα δεν έχει καμία καταδίκη για επαναπροωθήσεις και πως προστατεύει τα σύνορά της απέναντι στις παράνομες εισόδους από την Τουρκία.

Ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε πως η χώρα μας δεν θα ζήσει ξανά στο Μεταναστευτικό την περίοδο 2015-2016, με χιλιάδες αφίξεις παράνομων μεταναστών στα ελληνικά νησιά αλλά και τις χαμένες ζωές στο Αιγαίο.  Στο σημείο εκείνο η κυρία Αχτσιόγλου μίλησε για επαναπροωθήσεις και απώλειες ζωών με τον κ. Μηταράκη από την πλευρά του να απαντά πως οι απώλειες ζωών γίνονταν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολιτική προστασίας των συνόρων είναι αυτή που σώζει ζωές

«Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν χαθεί 2.000 άνθρωποι στις ελληνικές θάλασσες και οι 1.500 πέθαναν επί των ημερών σας το 2015-2016 με την πολιτική ανοιχτών συνόρων», είπε απευθυνόμενος στην τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μηταράκης ο οποίος επεσήμανε πως η πολιτική προστασίας των συνόρων είναι αυτή που σώζει ζωές ενώ παρέθεσε τα στοιχεία λέγοντας πως η χώρα μας πέρσι και φέτος βιώνει τις χαμηλότερες ροές της δεκαετίας.

Στην συνέχεια έγινε ειδική αναφορά στον φράχτη του Έβρου με τον κ. Μηταράκη να επισημαίνει πως η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της σε θάλασσα και ξηρά και την κυρία Αχτσιόγλου να ξεκαθαρίζει πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενάντια στην επέκταση του φράχτη. Ο κ. Μηταράκης συνέχισε λέγοντας πως η θέση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των ανοιχτών συνόρων, κάτι που δεν στηρίζει η ΕΕ αλλά και η κυβέρνηση.

«Εσείς τι λέτε; Όποιος θέλει να έρχεται στη χώρα και στην συνέχεια να εξετάζεται το αίτημα ασύλου», είπε ο κ. Μηταράκης απευθυνόμενος στην κυρία Αχτσιόγλου και συνέχισε λέγοντας πως η Ελλάδα δεν κάνει επαναπροωθήσεις αλλά αποτροπές εισόδου. «Η Τουρκία είναι μία ασφαλής χώρα, ένα μέλος του ΝΑΤΟ, έχει υπογράψει τη Συνθήκη της Γενεύης, είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατ’ επέκταση δεν μπορεί κάποιος Σομαλός ή Μπαγκλαντεσιανός που ζει στην Τουρκία επί δύο χρόνια και πήγε εκεί αεροπορικώς να θεωρηθεί ότι κινδυνεύει εκεί εάν θέλει να περάσει παράνομα στην Ευρώπη», σημείωσε.

Στην συνέχεια η συζήτηση πήγε στην μεταναστευτική κρίση του 2015 με την τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που δημιούργησε τις εικόνες της Μόριας και τον κ. Μηταράκη να τονίζει πως αυτές ήταν δομές που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και ντρόπιασαν τη χώρα διεθνώς, όπως και η Ειδομένη.

«Θυμάστε τι έγινε με τα ανοιχτά σύνορα; Από τη Χίο, το νησί μου πέρασαν 120.000 άνθρωποι σε έναν χρόνο, ενώ υπήρχαν μέρες που έφταναν ακόμα και 1.500 άτομα την ημέρα», θύμισε ο κ. Μηταράκης ενώ η κυρία Αχτσιόγλου ανταπάντησε πως οι νησιώτες είναι αυτοί που βοήθησαν τους πρόσφυγες. «Ενδιαφέρεστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά όχι για τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών είπε ο κ. Μηταρακης» από πλευράς του επισημαίνοντας το βάρος που σήκωσαν οι τοπικές κοινωνίες επί ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζοντας το μεταναστευτικό.

Related posts

Παναγιώτης Φαραντάτος: «Ούτε μια ψήφος χαμένη!» για τη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές

admin

Σοκάρει ο αιφνίδιος θάνατος του Γιάννη Μανώλη

admin

Μητσοτάκης: Δεν θα γίνει ανεκτή καμία παράνομη είσοδος μεταναστών στην Ελλάδα

admin
15/06/2024 17:44