28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Βράβευση μαθητών του ΓΕΛ Νικήσιανης από τον Αλέξη Πολίτη που διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό

Μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Νικήσιανης, για την διάκρισή τους σε διεθνή διαγωνισμό, βράβευσε την περασμένη Δευτέρα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του ΓΕΛ πέτυχαν σημαντικές επιδόσεις στον 2ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας επιτραπέζιου και ψηφιακού αφηγηματικού παιχνιδιού, καθώς σχεδίασαν και υλοποίησαν, σε συνεργασία με τον καθηγητή τους κ. Χαραλαμπίδη, ένα πρωτότυπο παιχνίδι Ιστορίας υπό τον τίτλο «Εύξεινος Πόντος». Μέσω του οποίου, μαθητές και μη, έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν την Ιστορία, αλλά και την καθημερινότητα της ζωής των Ελλήνων του Πόντου.

Ο κ. Πολίτης συνεχάρη όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για αυτό το επίτευγμα και την αξιόλογη διάκρισή τους, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «αυτή αποτελεί ένα μεγάλο κατόρθωμα, παρά την ταπεινότητα των παιδιών», ενώ ταυτόχρονα γνωστοποίησε πως έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες αντιγραφής του εν λόγω παιχνιδιού προκειμένου να δωριστεί σε σχολεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Με στόχο η συγκεκριμένη προσπάθεια να αποκτήσει εξωστρέφεια, να εμπνεύσει και άλλους και να κινητοποιήσει ανάλογες δημιουργικές δυνάμεις.

Related posts

«Ιερή κυβίστηση» πριν τα Χριστούγεννα για τους ελέγχους στις εκκλησίες

editor

Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις

admin

Συνεργασία ΠΕ Ροδόπης – Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης για τη στήριξη ασθενών με νευρολογικές παθήσεις

editor
28/03/2024 21:22