28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Η Enel Green Power Hellas παρουσιάζει το πιο καινοτόμο Control Monitoring Room έργων ΑΠΕ

Με δυνατότητα διαχείρισης 481ΜW λειτουργικής ισχύος από 59 έργα, η αίθουσα ελέγχου της Enel Green Power στην Ελλάδα, είναι από τις πιο σύγχρονες του είδους της!

H Enel Green Power, η κορυφαία εταιρεία έργων ΑΠΕ, περήφανα παρουσιάζει το καινοτόμο και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα Control Motoring Room, ανεβάζοντας ακόμη ψηλότερα τον πήχη στον κλάδο των ΑΠΕ.

Το Control Monitoring Room της Enel Green Power Hellas, βρίσκεται στην Αθήνα και το στελεχώνουν καταρτισμένα στελέχη της μεταξύ των οποίων ειδικευμένοι μηχανικοί και έμπειροι αναλυτές δεδομένων, ενώ πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο ο έλεγχος όλων των κρίσιμων παραμέτρων της λειτουργίας και των 59 έργων ΑΠΕ της εταιρείας. Παράλληλα, πραγματοποιείται άμεσος εντοπισμός σε πραγματικό χρόνο και ο συντονισμός αποκατάστασης βλαβών. Η λειτουργία του είναι συνεχής, 365 μέρες το χρόνο και 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των έργων και κατ’ επέκταση της εταιρείας.

H ομάδα στην Αίθουσα Ελέγχου Παρακολούθησης της Enel Green Power Hellas έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί αλλά και να επεμβαίνει απομακρυσμένα στα έργα. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει ένα μεγάλο ποσοστό βλαβών να επιλύονται άμεσα αλλά και απομακρυσμένα με τη βέλτιστη χρήση της τεχνολογίας. Αυτές οι δυνατότητες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας των έργων την εποχή όπου η σύγχρονη αγορά ενέργειας έχει εισάγει νέες απαιτήσεις στο συντονισμό μεταξύ παραγωγής ενέργειας και energy management.

Παράλληλα, το σύστημα λαμβάνει πάνω από 300.000 σήματα, όπως: παραγόμενη ισχύς, θερμοκρασίες, ποσοστό ηλιοφάνειας, ριπές ανέμου κα, τα οποία αποθηκεύονται σε μία κεντρική βάση δεδομένων. Ο ετήσιος όγκος των δεδομένων είναι τόσο τεράστιος που ένα ήταν βιβλίο θα
είχε 63 εκατομμύρια σελίδες. Η ομάδα ανάλυσης της Enel Green Power έχει στη διάθεσή της συστήματα big data analytics και αναπτύσσει αλγορίθμους οι οποίοι εκτελούνται συνεχώς για να υποστηρίζουν την ομάδα συντήρησης. Μ’ αυτό τον τρόπο προλαμβάνονται βλάβες αλλά και βελτιστοποιείται η παραγωγή.

Το ταξίδι της συνεχούς καινοτομίας της Enel Green Power και οι ψηφιακές λύσεις που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, τόσο σε υποδομές, όσο και σε εξοπλισμό, καθώς και η υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού της, προσφέρουν πλέον τη δυνατότητα μεγαλύτερης αυτοματοποίησης μέσω της Αίθουσας Ελέγχου Παρακολούθησης.

Η Enel Green Power, παγκόσμια ηγέτιδα στην παραγωγή πράσινης και βιώσιμης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, θέτει από τώρα τις βάσεις για το μέλλον της ενέργειας.

Related posts

Σουφλί: Καταστρέφουν και στρατιωτικές βοηθητικές εγκαταστάσεις οι λαθρομετανάστες, στα χωριά του ορεινού όγκου

editor

Κορυφαίος Ελληνας αθλητής με αναπηρία για το 2019 ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

admin

Ο Έβρος λέει ΟΧΙ στις νέες δομές: Όλοι στη μαζική ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ορεστιάδα

editor
28/03/2024 18:21