3 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Στις Βρυξέλλες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ για την Εβδομάδα των Ευρωπαϊκών Περιφερειών

Εξωστρέφεια-Προβολή σε ευρωπαϊκό επίπεδο των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού μας

Το χρονικό διάστημα από 10 έως 13 Οκτωβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ μετέβη στις Βρυξέλλες, καλεσμένος του Έλληνα Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στέλιου Κυμπουρόπουλο, προκειμένου να συμμετέχει στο Συνέδριο-Εβδομάδα των Ευρωπαϊκών Περιφερειών, που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λόγω του θεσμικού του ρόλου, ως Αντιπεριφερειάρχης Δράμας και εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να θέσει τα θέματα που απασχολούν το Νομό Δράμας, τα προβλήματα, αλλά κυρίως, τις προοπτικές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας ως τμήμα και χωρική επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα ξακουστά δάση μας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, τα περίφημα μάρμαρα της Δράμας, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τις προσπάθειες να καταστεί η Δράμα πρωτεύουσα του οινικού τουρισμού μέσω της ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ. Και φυσικά στους τρεις πυλώνες Πολιτισμού της Δράμας: το Μουσικό Σχολείο, το Δημοτικό Ωδείο και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Δράμας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα της προσβασιμότητας των Α.Μ.Ε.Α. και τον συνεχή και έντονο αγώνα για τη βελτίωσή της.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου των Περιφερειών της Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, ο κ. Παπαεμμανουήλ συνάντησε και συνομίλησε για θέματα της Π.Ε. Δράμας με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα. Ρομπέρτα Μέτσολα, τον Επικεφαλής των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και πρώην Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και πρώην Ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κα. Ρόδη Κράτσα, καθώς και τον Έλληνα Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, με τον οποίο έδωσε κοινή συνέντευξη τύπου.

Η εξωστρέφεια και η τοποθέτηση των ζητημάτων του Νομού μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προς όφελος των συμπολιτών μας και της περιοχής μας, αποτελεί πρωταρχική επιδίωξη της διοίκησής μας.

Related posts

Από τη σιγουριά του Σεπτέμβρη, στη ζαριά της άνοιξης

editor

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό στο δήμο Σουφλίου

editor

“Βράζει” από κρούσματα κορονοϊού η Σχολή Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο

editor
03/03/2024 8:53