18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Πολιτική

Εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο – Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες

Εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα το Κίεβο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, δήλωσε εκπρόσωπος των Κρατικών Υπηρεσίων Έκτακτης Ανάγκης, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο Suspilne. “Επιβεβαιώνουμε τις λεπτομέρειες”, σχολίασε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο είχε δηλώσει ότι σημειώθηκαν εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου σήμερα το πρωί.

“Αρκετές εκρήξεις στη συνοικία Σεβτσενσκίφσκι, στο κέντρο της πρωτεύουσας”, επισήμανε ο Κλίτσκο στο Telegram. “Λεπτομέρειες αργότερα”.

Οι εκρήξεις ακούστηκαν στις 8:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ οι σειρήνες προειδοποίησης είχαν ηχήσει αρκετά λεπτά νωρίτερα.

Ζελένσκι: Η Ρωσία προσπαθεί να μας «εξαφανίσει από προσώπου γης»

Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιχειρεί να εξαφανίσει “από προσώπου γης” τη χώρα του.

“Προσπαθούν να μας εξοντώσουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης … να εξοντώσουν τους πολίτες που κοιμούνται στα σπίτια τους στην (πόλη της) Ζαπορίζια. Να σκοτώσουν ανθρώπους που πηγαίνουν στην δουλειά τους στο Ντνίπρο και στο Κίεβο”, έγραψε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

“Οι σειρήνες αεροπορικού βομβαρδισμού δεν σταματάνε να ηχούν σε όλη την Ουκρανία. Πύραυλοι μας χτυπάνε. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες”.

Related posts

Εγκρίθηκε η εγκατάσταση αποθηκών καυσίμων στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

editor

Γ. Γεραπετρίτης: Σκοπός μας είναι οι όποιες διαφωνίες προκύψουν να μην παράγουν κρίσεις

editor

Γ. Οικονόμου: Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για την παροχή 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

editor
18/04/2024 16:40