17 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Θ. Πλεύρης: Διαγράφονται τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που εμβολιάστηκαν

Τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών θα διαγραφούν, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι έχει ληφθεί η απόφαση να «σβηστούν» τα συγκεκριμένα πρόστιμα, αλλά μόνο στους πολίτες που εμβολιάζονται. «Δεν ήταν εισπρακτικό μέτρο, ο στόχος ήταν να διαγραφεί το πρόστιμο. Εκτιμώ ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ανακοινώσεις» σημείωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι θα ληφθεί μέριμνα και για όσους πλήρωσαν το πρόστιμο και εν συνεχεία εμβολιάστηκαν.

Επανεξετάζεται η απόφαση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε ότι στο άμεσο διάστημα θα επανεξεταστεί και η απόφαση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που τέθηκαν εκτός ΕΣΥ.

«Η θέση μου η προσωπική, και δεν την κρύβω, είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι εκτός ΕΣΥ, ασχέτως της πανδημίας. Είναι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην επιστήμη. Γιατρός και νοσηλευτής που δεν πιστεύει στην επιστήμη δεν έχει θέση στο δημόσιο σύστημα υγείας» ανέφερε αρχικά ο κ. Πλεύρης και προσέθεσε:

«Η απόφαση της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή και η απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το μέτρο, ορίζει ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάσει της πορείας της πανδημίας θα πρέπει να εκτιμούμε αν μπορούν ή όχι να επιστρέψουν. Το εκτιμήσαμε τον Δεκέμβριο του 2021 και τον Μάρτιο του 2021 και κρίναμε ότι πρέπει να πάμε μέχρι τον Δεκέμβριο και τον Μάρτιο του 2022. Τι λέμε τώρα; Ότι εντός Οκτωβρίου θα γίνει επανεξέταση του μέτρου. Επανεξέταση του μέτρου δεν σημαίνει επιστροφή. Σημαίνει ότι επανεξετάζεται. Μπορεί με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία να κριθεί ότι πρέπει να επιστρέψουν, μπορεί να κριθεί ότι θέλουμε να δούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία του φθινοπώρου και του χειμώνα. Εάν παρθεί απόφαση ότι με βάση τα επιδημιολογικά μπορούν να επιστρέψουν θα επιστρέψουν άμεσα»

Ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι τυχόν απόφαση για την επιστροφή τους στο ΕΣΥ δεν έχει να κάνει με κενά, καθώς «στα 127 νοσοκομεία και τα 310 κέντρα υγείας της χώρας μόνο 200 γιατροί τέθηκαν σε αναστολή, οι περισσότεροι ήταν διοικητικοί». Προσέθεσε δε ότι για να καλυφθούν τα κενά των ανεμβολίαστων υγειονομικών είχαν «επιστρατευτεί» 1.000 άτομα, που θα φύγουν στην περίπτωση επιστροφής των ανεμβολίαστων, καθώς αυτό προέβλεπε ο νόμος.

Related posts

Νέα υπερπτήση τουρκικού UAV πάνω από την Κανδελιούσσα

editor

Η SEAJETS ολοκληρώνει τα δρομολόγια του ‘ANDROS JET’ στη Σαμοθράκη

admin

Εξερευνήστε το Βυθό στο Golden Hall!

editor
17/07/2024 18:57