29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Το ΚΕΠ Ξάνθης στην “ψηφιακή εποχή”

Παρουσίαση της Μελέτης Καλών Πρακτικών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Ενεργή συμμετοχή είχε το ΚΕΠ Ξάνθης τον Απρίλιο στα δύο διαδικτυακά εργαστήρια, που διοργανώθηκαν, στο πλαίσιο των σεμιναρίων που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μεταξύ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΑΣΑ) και εργαζομένων των ΚΕΠ της χώρας.
Χθες, σε ζωντανή μετάδοση έγινε η παρουσίαση της Μελέτης Καλών Πρακτικών Χωρών-Μελών ΟΟΑΣΑ για την οργανωτική αναβάθμιση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΚΕΠ, αποτέλεσμα των δύο αυτών εργαστηρίων:
-Mapping Challenges and Opportunities for Service Design and Delivery in Greece και
-Prioritising Challenges and Opportunities for Service Design and Delivery in Greece
Στόχος των διαδικτυακών συναντήσεων είναι η οργανωτική αναβάθμιση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δικτύου των ΚΕΠ και των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Η ενημέρωση και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε διεθνές επίπεδο είναι ένα ουσιαστικό «εργαλείο» για την ενδυνάμωση του ΚΕΠ του Δήμου μας στην ψηφιακή εποχή.
Ήδη στο Τμήμα της Ξάνθης περιλαμβάνονται ψηφιακές δομές εξυπηρέτησης, όπως η υπηρεσία mykep live (ηλεκτρονικό ραντεβού), ο gov.gr, καθώς και η πύλη Ermis, ενώ μελετώνται νέες πρακτικές, με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών και τη γρήγορη και αξιόπιστη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Το ΚΕΠ θα συνεχίσει να συμμετάσχει σε αντίστοιχα διαδικτυακά εργαστήρια, που διοργανώνονται σε συνεργασία με διεθνείς φορείς. Το επόμενο, ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου, με γενικό τίτλο: «e-KEP Information System: KEP Back-Office And European Union _ GO Portal» και διοργανώνεται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας.

Related posts

Πώς θ’ ανοίξουν τα Λύκεια από Δευτέρα – «Κλειδί» τα self test

editor

Σύλλογοι, Σωματεία, Κοινωνικοί φορείς Διδυμοτείχου και της ευρύτερης περιοχής: ΟΧΙ νέες δομές στον Έβρο

editor

Εκδόθηκε η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας για το Δήμο Αλεξανδρούπολης

admin
29/02/2024 20:29