19 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η 27η Σεπτεμβρίου, που έχει καθιερωθεί από το 1970 ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, βρίσκει φέτος τόσο την πατρίδα μας γενικότερα, όσο και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ειδικότερα, σε μία άκρως ικανοποιητική τουριστική σεζόν, παρά τα κρίσιμα και διεθνούς επίδρασης εμπόδια της πανδημίας, καθώς και του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Π.Ε. Καβάλας (όπως και συνολικά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης) αποτέλεσε πόλο έλξης – την θερινή περίοδο και μέχρι σήμερα (η σεζόν δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί) – για πολλές χιλιάδες επισκέπτες, που επέλεξαν τις ανυπέρβλητες φυσικές ομορφιές της, την ακτινοβολούσα ιστορικότητά της, τις υποδομές της, την φιλοξενία των κατοίκων της και την παραδοσιακή γαστρονομία της. Τόσο στο χερσαίο της τμήμα, όσο και στο νησί – στολίδι της, την Θάσο.

Τα επίπεδα της τουριστικής κίνησης, όπως δείχνουν και οι σχετικοί αριθμοί (αφίξεις, διανυκτερεύσεις κλπ), είναι ανάλογα του 2019, που ήταν η τελευταία χρονιά πριν την πανδημία. Το εν λόγω δεδομένο μαρτυρούν όλα τα στατιστικά στοιχεία κυρίως της κίνησης στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της πόλης της Καβάλας, όπως επίσης και στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλλαν στο συγκεκριμένο επίτευγμα, ιδιαίτερα στους εργαζόμενους και στους επιχειρηματίες του κλάδου, που με τον καθημερινό τους μόχθο πέτυχαν η πραγματικότητα να ξεπεράσει ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες.

Η Αντιπεριφέρεια Καβάλας με τα διοικητικά της στελέχη προνοεί, σχεδιάζει και υλοποιεί όλες εκείνες τις πολιτικές τουρισμού που συνεισφέρουν σε αυτά τα επιτυχημένα αποτελέσματα, σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους και για τον τουρισμό, και θα συνεχίσει να το πράττει με στόχευση και μεθοδικότητα. Όχι μόνο στη διαφήμιση και προβολή του νομού Καβάλας διεθνώς και εγχωρίως, αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών του (θρησκευτικός, πολιτιστικός, αθλητικός, συνεδριακός κ.α.), κατηγορίες στις οποίες υπάρχει «πεδίο δόξης λαμπρό».

Ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας (γεωγραφικά, ιστορικά, γεωφυσικά), με έναν απώτερο στόχο: Να καταστεί η ευλογημένη περιοχή μας τουριστικός προορισμός για όλη την διάρκεια του έτους, και όχι μόνο κατά τους θερινούς μήνες. Καθώς ο τουρισμός, ακόμη περισσότερο για την Π.Ε. Καβάλας, αποτελεί καταλυτικής σημασίας τομέα για την συνολική ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Το αξίζει η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, το προσπαθεί εντατικά, και θα το πετύχει με την σύμπραξη και συμμετοχή όλων μας.

Related posts

Πυρκαγιά κάτω από γέφυρα της Εγνατίας Οδού

admin

ΑΡΧΗ Δήμου Αλεξανδρούπολης: Καλωσορίζουμε τους 35 νέους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους

editor

Ι. Κωτσιόπουλος: Αναβαθμίζουμε με ουσιαστικό τρόπο τη φροντίδα των ογκολογικών ασθενών

editor
19/07/2024 11:57