28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Ν. Χαρδαλιάς: Η χώρα δεν παρασύρεται από την ακραία ρητορική – Κινείται με ορθολογισμό και αποφασιστικότητα

Απέναντι σε προκλητικές συμπεριφορές, αναθεωρητικά αφηγήματα και μεγαλοϊδεατισμούς, η χώρα κινείται πάντα με ορθολογισμό, τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Και συνέχισε λέγοντας πως η χώρα κινείται πάντα με αποφασιστικότητα, με συνέπεια, με συνέχεια, με σταθερότητα, χωρίς να παρασύρεται στην ένταση, από την ακραία, ανιστόρητη ρητορική και τους λεκτικούς επιθετικούς ακροβατισμούς.

Ο κ. Χαρδαλιάς μίλησε σήμερα Πέμπτη στην εκπαιδευτική ημερίδα «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Εκστρατεία», την οποία διοργάνωσε η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στην έδρα της, στη Βάρη Αττικής.

«Προτάσσει», συνέχισε, «την απαρέγκλιτη προσήλωσή της στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και κυρίως στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

«Η Ελλάδα προκρίνει την ενεργή αμυντική διπλωματία» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «προκρίνει την ενεργή αμυντική διπλωματία, έχοντας πετύχει τη δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος συμμαχιών σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για επαύξηση της εθνικής ισχύος». Επίσης, «αναβαθμίζει συνεχώς τις Ένοπλες Δυνάμεις της σε ανθρώπινο δυναμικό, μέσα και υποδομές, ενώ ταυτόχρονα τις θωρακίζει με τα πλέον σύγχρονα οπλικά συστήματα, ενισχύοντας κατακόρυφα τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες και κατά συνέπεια την αποτρεπτική τους ισχύ».

Τι είπε για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Εκστρατεία

Για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Εκστρατεία, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «την κατάρρευση του μετώπου και την άτακτη υποχώρηση του στρατεύματος ακολούθησε η πυρπόληση και καταστροφή της Σμύρνης, οι σφαγές, οι αρπαγές, οι λεηλασίες σπιτιών και περιουσιών, το γκρέμισμα σχολείων, ναών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων, οι φρικαλεότητες σε βάρος αμάχων χριστιανών, οι βιασμοί και η ηθική οδύνη, ο ευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, οι μαρτυρικές πορείες των αιχμαλώτων στα περιώνυμα “τάγματα εργασίας” και, τελικά, η εκδίωξη των ελληνικών πληθυσμών από τις πατρογονικές τους εστίες, πόλεις και χωριά της Ανατολίας».

«Το 1922», συμπλήρωσε, «αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικότατο ορόσημο στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας» και επισήμανε: «Η ώσμωση γηγενών και προσφύγων θα αποτελέσει αναμφίβολα μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία θα διαρκέσει δεκαετίες, θα χαρακτηριστεί από έντονες αντιπαραθέσεις, αρνητικά στερεότυπα και καχυποψία και θα επιφέρει μια νέα οικονομική, πολιτική και πολιτισμική πραγματικότητα».

Παρόντες ήταν ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ως εκπρόσωπος και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο δήμαρχος Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ο μητροπολίτης Γλυφάδας-Ελληνικού-Βούλας-Βουλιαγμένης Αντώνιος, εκπρόσωποι των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Ναυτικού και Αεροπορίας, αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί ε.α., διακεκριμένα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων.

Related posts

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για μείωση ΕΝΦΙΑ σε δύο δόσεις και πάταξη της υπερφορολόγησης

admin

Το μεταναστευτικό σε πρώτο πλάνο: Το ευρωπαϊκό μπρα-ντε-φερ, η συμμαχία του Νότου και οι νέες δομές

editor

Τουρκία: Προκλητικές ασκήσεις «γεφύρωσης και διάβασης» του ποταμού Έβρου

editor
28/03/2024 16:48