16 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Στην Αλεξανδρούπολη έφτασε πριν από λίγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος

Στο πλαίσιο της διαδικασίας της αμυντικής θωράκισης, και της αναβάθμισης των στρατηγικών υποδομών του Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη έφτασε πριν από λίγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος θα έχει συνάντηση εργασίας με το Βούλγαρο ομόλογό του, Ivan Demerdzhiev, «για να δοθεί σε όλο τον κόσμο μήνυμα κοινής αντιμετώπισης της απειλής που δέχονται τα Ευρωπαϊκά σύνορα με την Τουρκία, στον Έβρο», όπως τόνισε ο Υπουργός, μιλώντας στον ρ/σ Real Fm. Επιπροσθέτως, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως η Ελλάδα θα διεκδικήσει από την Ε.Ε. να στηρίξει οικονομικά την επιμήκυνση του τείχους κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, μετά και την απόφαση της κυβέρνησης για επέκταση του φράχτη κατά 80 χιλιόμετρα.

Επίσης, στον Έβρο αναμένεται να βρεθεί και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος είχε επισκεφθεί την ακριτική περιοχή ένα μήνα περίπου πριν, συνοδεύοντας τον επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ. Άλλωστε, το επενδυτικό και γεωστρατηγικό ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αυξάνεται, προκαλώντας έντονη νευρικότητα και ανησυχία στην Άγκυρα. Θέμα χρόνου, επίσης, είναι και η ολοκλήρωση της παραχώρησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου Οργανισμού Λιμένος της Αλεξανδρούπολης, με την προθεσμία κατάθεσης προσφορών να εκπνέει αύριο, Πέμπτη, μετά από την τελευταία παράταση του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε επιτηρητικά φυλάκια κατά μήκος του ποταμού Έβρου θα περιοδεύσει και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος αναμένεται να απευθυνθεί και προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί στις Μεραρχίες του νομού.

Related posts

Απαγόρευση αλιείας σε περιοχές του Έβρου

admin

Επιπλέον 2,5 εκ. € στο Νοσοκομείο Δράμας από το ΕΣΠΑ με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου

editor

Από τον Έβρο θα πάρει το απολυτήριο του ο γιος του Μητσοτάκη – Φωτογραφήθηκε με τους φρουρούς των συνόρων

editor
16/04/2024 15:26