29 Μαΐου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Πλαστικά Θράκης: Μείωση τζίρου 9,2% το Α’ εξάμηνο

Κύκλο εργασιών από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ύψους 212,7 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο όμιλος Πλαστικά Θράκης το πρώτο εξάμηνο του 2022, μειωμένο κατά 9,2% σε σχέση με τις πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου του προηγούμενου έτους, οι οποίες ανήλθαν σε 234,3 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε 20,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με 62 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021, λόγω της σημαντικής μείωσης των πωλήσεων προϊόντων προστασίας από τον COVID-19. Αναλυτικά, από τα 20,1 εκατ. ευρώ, τα 15,4 εκατ. ευρώ αφορούν το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο προϊόντων και τα 4,7 εκατ. ευρώ αφορούν πωλήσεις προϊόντων που σχετίζονται με την προσωπική προστασία από τον COVID-19.

Ο καθαρός δανεισμός  ανέρχεται στα 22,3 εκατ. ευρώ, με την υλοποίηση του ετήσιου επενδυτικού πλάνου να προχωράει ομαλά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, ο Δημήτρης Μαλάμος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, σημείωσε: «Είναι πλέον σαφές και επιβεβαιώνεται εκ νέου ότι παρά τις ιδιαίτερα δυσχερείς συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια οικονομία, ο όμιλος είναι σε θέση να επιτυγχάνει σταθερή, βιώσιμη, σημαντικά υψηλότερη επαναλαμβανόμενη κερδοφορία, συγκριτικά με τα προ πανδημίας επίπεδα. Έχοντας εισέλθει σε μια περίοδο εντονότερης αβεβαιότητας, παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας, λειτουργώντας με συγκεκριμένα πλάνα και χρηματοοικονομική πειθαρχία, εστιάζοντας στην αποτελεσματικότερη λειτουργία και είμαι πεπεισμένος ότι και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ο όμιλος θα επιδείξει ευελιξία και ανθεκτικότητα».

Related posts

Αν. Δημοσχάκης: Η ανάπτυξη και θωράκιση του τριγώνου Ν. Ορεστιάδας αποτελεί εθνικό χρέος γιατί εκεί βρίσκεται η οχύρωση του Έβρου

editor

Σαμοθράκη: Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του «Αρτεμις»

admin

Σαμοθράκη: Ανακοινώθηκαν τα μαθήματα που θα λειτουργήσουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

editor
29/05/2023 19:17