18 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Τ. Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνησή μας δίνει τεράστιο βάρος στην ασφάλεια των συνόρων

Το μήνυμα ότι η ελληνική κυβέρνηση δίνει τεράστιο βάρος στην ασφάλεια των συνόρων της χώρας, έστειλε από την Πιερία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νομό, όπου συναντήθηκε διαδοχικά με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομίας και της Εκκλησίας, συμμετέχοντας σε κλιμάκιο στελεχών της κυβέρνησης και της ΝΔ. Κάνοντας, δε, αναφορά στην Τουρκία είπε ότι «δυστυχώς οι γείτονές μας κάθε μέρα προκαλούν» στέλνοντας εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες στον Έβρο.

«Η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το Στρατό μας είναι εκεί και κάνει τη δουλειά της και με την παρουσία της αποτρέπει το να μπαίνουν παράνομα στη χώρα παράτυποι μετανάστες. Είναι υποχρέωση μας απέναντι στον ελληνικό λαό, στο έθνος μας, στο κράτος, τον πολιτισμό μας, τα ιδεώδη μας, το διεθνές δίκαιο, απέναντι στην Ε.Ε. η οποία οφείλει και αξίζει να στηρίζει την Ελλάδα για την προσφορά της σε όλη την Ευρώπη» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα ύστερα από επίσημες αναφορές της τουρκικής πλευράς – που όμως δεν επαληθεύθηκαν – για παράτυπους μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο. «Υπήρξε τουρκική νόταμ στο Καπετάν Αντρέεβο πριν από ελάχιστες ώρες με την οποία οι γείτονές μας εμφάνιζαν ότι σε νησίδα με συντεταγμένες που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν παράτυποι μετανάστες, ζητώντας να προχωρήσουμε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η αστυνομία προέβη σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κανένας μετανάστης εκεί», επισήμανε.

Ο υπουργός επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός λέγοντας ότι «κανείς δεν πηγαίνει διακοπές πουθενά εάν δεν αισθάνεται σίγουρος κι ασφαλής», ενώ εξήρε το έργο της ΕΛ.ΑΣ.

Η ατζέντα των συναντήσεων του κ. Θεοδωρικάκο στο νομό Πιερίας περιελάμβανε συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο, τους δημάρχους Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο και Δίου – Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιο, όπως επίσης με τοπικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας.

Related posts

Άδ. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει ψηφιακούς νομάδες

editor

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Πότε θα υπάρχει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση

admin

Περιφερειακή Σύνθεση: Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα στη σειρά κατάταξης των υποψηφίων

admin
18/07/2024 17:12