28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ στην Τελετή Έναρξης του 45ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Kύριε Υπουργέ, κύριοι βουλευτές, κύριε Δήμαρχε,

συνάδελφοι στην Αυτοδιοίκηση στον Α΄ και Β΄ Βαθμό,

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι

Κυρίες και κύριοι,

Για εμάς στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και στην Αντιπεριφέρεια Δράμας, ο Πολιτισμός είναι είδος πρώτης ανάγκης. Είναι ένα πολύτιμο αγαθό όπως είναι η Υγεία και η Παιδεία.

Για αυτό και στηρίζουμε εμπράκτως τον μεγαλύτερο θεσμό κύρους και προβολής της Δράμας και της Π.Α.Μ.Θ., το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, που σήμερα ανοίγει την αυλαία του για 45η συνεχόμενη χρονιά.

Την περασμένη τριετία (2019-2022) για πρώτη φορά η Διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου και των μελών της Περιφερειακής μας Αρχής, συμμετείχε χρηματοδοτικά με το ποσό των 150.000 €, μέσω προγραμματικής σύμβασης, με το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Δράμας.

Σήμερα, και μετά την εμπνευσμένη πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού να εντάξει το Φεστιβάλ μας στο Ταμείο Ανάκαμψης, η Διοίκηση της Περιφέρειας μας συμμετέχει στη νέα τριμερή προγραμματική σύμβαση, διπλασιάζοντας το ποσό της συμμετοχής της.

90.000 € κατ’ έτος, με απώτερο σκοπό την περαιτέρω αναβάθμιση και ανάδειξή του.

Η Διοίκησή μας, επίσης, συμμετέχει εμπράκτως και στην ίδρυση της Σχολής Κινηματογράφου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Δράμα, που θα λειτουργήσει από τον Φεβρουάριο του 2023, μέσω της επικείμενης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Δράμας, του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Κ. Υπουργέ,

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στο πρόσωπό σας βρήκε τον άνθρωπο που το πέρασε στη νέα εποχή με επιτυχία και προοπτική. Και η Δράμα απέκτησε έναν αληθινό σύμμαχο και φίλο στις προσπάθειες της να πρωταγωνιστήσει.

Κύριε Δήμαρχε,

Με τη διαχρονική υποστηρικτική στάση σας απέναντι στο Φεστιβάλ μας, είστε άξιος συνεχιστής άξιων προκατόχων σας, που δίνοντας την σκυτάλη ο ένας στον άλλον, φτάσαμε αισίως στην 45η χρονιά και στην 29η για το Διεθνές του Τμήμα, που πρωτοκαθιερώθηκε επί Δημαρχίας Μαργαρίτη Τζίμα.

Κύριε Πρόεδρε του Πολιτιστικού Οργανισμού,

Είναι ευτυχής συγκυρία που βρίσκεστε στο τιμόνι του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Η εργατικότητά σου, η εντιμότητά σου, η διορατικότητά σου και η ανιδιοτελής διάθεση προσφοράς σου στον τόπο μας, είναι τα εχέγγυα για την επιτυχία.

Θερμά συγχαρητήρια στο διοικητικό προσωπικό και τους εθελοντές του Φεστιβάλ για την πέρα από ωράρια εργασία τους. Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα γινόταν.

Καλή Επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, παραγωγούς !

Καλή Επιτυχία στα μέλη των Κριτικών Επιτροπών !

Καλή Επιτυχία στο 45ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας!

Related posts

Ευρεία σύσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου στον Δήμο Μύκης

editor

Σταύρος Σταυράκογλου: Διεκδικούμε διαφάνεια και λογοδοσία, διεκδικούμε όλα όσα αξίζουν οι συνδημότες μας

editor

Η εβρίτικη εταιρεία “DASTERI” και σε κεντρικό δήμο της Αττικής!

editor
28/03/2024 22:11