20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

ΔΠΘ: Αναστέλλεται η δωρεάν μεταφορά φοιτητών σε Κομοτηνή και Ξάνθη

Την αναστολή, από 1ης Σεπτεμβρίου και έως το τέλος του τρέχοντος έτους, της δωρεάν μεταφοράς των φοιτητών από και προς τις πανεπιστημιουπόλεις της Κομοτηνής και της Ξάνθης και τη συνέχισή της για το προαναφερθέν διάστημα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, γνωστοποίησε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Σε σχετική ανακοίνωσή της η πρυτανεία του Δ.Π.Θ. χαρακτηρίζει «αναπόφευκτη, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης του Πανεπιστημίου», την αναστολή της δωρεάν μεταφοράς. Αιτία η άρνηση των Αστικών Κ.Τ.Ε.Λ. των δύο πόλεων «να υπογράψουν τις συμβάσεις των παρατάσεων ως όφειλαν, βάσει των όρων της αρχικής σύμβασης».

Θεωρώντας ως επείγουσα ανάγκη τη συνέχιση της συγκεκριμένης υπηρεσίας το Δ.Π.Θ. προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση (αρ. 32 παρ. 2 Ν.4412/2016), με βελτιωμένους όπως αναφέρεται όρους για την κάλυψη των αναγκών μεταφορών από 1η Σεπτεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου 2022. «Ωστόσο, δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά» για τις δύο πόλεις με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να αποβεί άγονος και να ανασταλεί η δωρεάν μεταφορά των φοιτητών.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου διαβεβαιώνοντας ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τη συνέχιση της δωρεάν παροχής προς τους φοιτητές, διευκρινίζει ότι «η δωρεάν μεταφορά των φοιτητών αποτελεί μια παροχή, που μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων, μόνο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προσφέρει στους φοιτητές του, για την οποία απαιτούνται σημαντικότατοι πόροι. Οι πόροι προέρχονται αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος καθώς δε λαμβάνει καμία επιπλέον επιχορήγηση».

Related posts

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με το Νομάρχη του Σμόλιαν

editor

Έβρος: Τα δρομολόγια των κινητών αστυνομικών μονάδων

admin

ΟΛΑ: Χατζημιχαήλ και Χατζηκωνσταντίνου η νέα Διοίκηση

admin
20/04/2024 20:08